Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Οικογενειακή θεραπεύτρια εξειδικευμένη σε θέματα σεξουαλικής υγείας

Newsletter

Εγγραφείτε στην λίστα συνδρομητών μας για να λαμβάνετε άμεσες ενημερώσεις σχετικά με τις δραστηριότητες μας!
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow


Το σεξ κάνει καλό στην ψυχική και σωματική υγεία

Το σεξ κάνει καλό στην ψυχική και σωματική υγεία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατων μελετών. «H σεξουαλική επαφή αποτελεί πολύτιμο μυστικό υγείας. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, η σεξουαλική δραστηριότητα δρα ευεργετικά σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο, ενώ αντιθέτως η απουσία της σχετίζεται αρνητικά με την υγεία του ανθρώπου» επισημαίνει ο καθηγητής Ουρολογίας του ΑΠΘ και επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας Δημήτρης Χατζηχρήστου.

Περισσότερα...
 
Το Άγχος και πως επηρεάζει τη σεξουαλική λειτουργία του άντρα

Το Άγχος και πως επηρεάζει τη σεξουαλική λειτουργία του άντρα της Άννας Πετράκη ψυχολόγου ψυχοθεραπεύτριας μέλος Σ.Ε.Ψ

 

Το άγχος είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του άντρα απέναντι στη σεξουαλική του λειτουργία. Εχει πολύ μεγάλη δύναμη στην ζωή του και όταν ο ίδιος αφήσει την πόρτα ανοιχτή σε αυτό τότε είναι ανελέητο. Το άγχος χτυπάει πολλες πλευρές της ζωής του άντρα.. Το επαγγελματικό του κομμάτι, το ερωτικό, το κοινωνικό, το οικογενειακό και το ένα μετά επηρεάζει το άλλο... Πολλές φορές τον πλήττει σε ένα απο αυτά ή σε συνδυασμό ή ακόμα και μόνο στο ερωτικό...

Οι σκέψεις “δεν θα τα καταφέρω”, “θα μου ξανασυμβεί” “τι θα της πω αν ξαναγίνει”,  όταν υπάρχει ενα σεξουαλικό πρόβλημα είναι αναπόσπαστοι σύμμαχοι του άγχους και βοηθούν εξαιρετικά στην παραμονή του. To άγχος φροντίζει να κάνει την παραμονή του αισθητή ενισχύοντας αυτές τις σκέψεις και πολλές φορές περνάει αυτές τις σκέψεις και στη σύντροφο με αποτέλεσμα να υπάρχουν συγκρούσεις και εντάσεις στο ζευγάρι...

Περισσότερα...
 
Μειωμένη ερωτική επιθυμία και εικόνα σώματος

Μειωμένη ερωτική επιθυμία και εικόνα σώματος
από την Άννα Πετράκη

ψυχολόγο ψυχοθεραπεύτρια, οικογενειακή θεραπεύτρια εξειδικευμένη σε θέματα σεξουαλικής υγείας
www.annapetraki.gr


Ένα από τα πλέον σημαντικά και ευαίσθητα προβλήματα στη σεξουαλική ζωή της γυναίκας είναι αυτό της μειωμένης σεξουαλικής επιθυμίας. Με την απουσία ή τη σταδιακή μείωση της επιθυμίας, η γυναίκα αρχίζει να αισθάνεται πως δεν είναι ικανή πλέον όχι μόνο να ικανοποιήσει τον σύντροφό της, αλλά ούτε να τον διεκδικήσει. Νιώθει ότι δεν έχει επιθυμία για σεξουαλική συνεύρεση , ότι δεν ειναι επιθυμητη, ντρέπεται για το σώμα της....
Ειδικά στη σύγχρονη κοινωνία, όπου τα σεξουαλικά ερεθίσματα βομβαρδίζουν καθημερινά και αμετάκλητα τη ζωή των ανθρώπων μέσα από εικόνες και κείμενα της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και των περιοδικών, η γυναίκα νιώθει ανήμπορη στο να «διαγωνιστεί» και να διεκδικήσει τον σύντροφό της μέσα σε αυτόν τον έντονο σεξουαλικό ανταγωνισμό. Η έλλειψη ερωτικής επιθυμίας στη γυναίκα δηλώνει την δυσκολία της να επιθυμεί και να διεκδικεί το άγγιγμα, το χάδι, ή την ποιαδήποτε κίνηση που θα την οδηγούσε στη σεξουαλική επαφή.

Περισσότερα...
 
Κρίσεις πανικού: Πώς να τις αντιμετωπίσω;


της Άννας Πετράκη ψυχολόγου ψυχοθεραπεύτριας, οικογενειακής θεραπεύτριας


Τα άτομα που υποφέρουν από κρίσεις πανικού συνήθως είναι πολύ οργανωμένα, τους αρέσει η τάξη και το πρόγραμμα και επιθυμούν να έχουν τον έλεγχο στα πράγματα και στις σχέσεις τους. Λειτουργούν περισσότερο εγκεφαλικά παρά συναισθηματικά. Συνήθως κάποια τραυματική εμπειρία τους ακολουθεί η οποία δεν επεξεργάστηκε συναισθηματικά έτσι ώστε επέφερε ένα συναισθηματικό κλείσιμο ή ακόμα και πάγωμα των συναισθημάτων τους… Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν συναισθήματα αλλά επιλέγουν να τα λογικοποιούν αντί να τα βιώνουν γιατί δεν ξέρουν πως αλλιώς να τα διαχειριστούν..


Περισσότερα...
 
Πως επηρεάζει το Σεξουαλικό πρόβλημα την ποιότητα σχέσης του ζευγαριού!

της Άννας Πετράκη ψυχολόγου ψυχοθεραπεύτριας,οικογενειακής θεραπεύτριας εξειδικευμένης σε θέματα σεξουαλικής υγείας


Πολλοί άντρες κατά καιρούς παρουσιάζουν σεξουαλικά προβλήματα, όπως στυτική δυσλειτουργία, πρόωρη εκσπερμάτιση, ανεσταλμένη εκσπερμάτιση, έλλειψη επιθυμίας με αποτέλεσμα η σεξουαλική ζωή του ζευγαριού να αλλάζει...Η συχνότητα για σεξουαλικές επαφές μειώνεται, ο άντρας αποφεύγει να έχειακόμα και  σωματική επαφή με τη σύντροφο φοβούμενος ότι θα του ζητήσει να κάνουν σεξ, η επιθυμία μειώνεται λόγω  του σεξουαλικού προβλήματος, ένταση, νεύρα ακόμα και κατηγόριες μπορεί να εκτοξευτούν στο ζευγάρι με αποτέλεσμα  ένα όχι τόσο καλό συναισθηματικό κλίμα...

Περισσότερα...
 
Η πρώτη φορά στο αγόρι


από την Άννα Πετράκη Ψυχολόγο ψυχοθεραπεύτρια οικογενειακή θεραπεύτρια εξειδικευμένη σε θέματα σεξουαλικής υγείας

Η εφηβεία ειναι η περίοδος όπου δραστικές σωματικές και συναισθηματικές αλλαγές συντελούνται με ταχύ ρυθμό. Το αγόρι αρχίζει να βλέπει σημαντικές αλλαγές στο σώμα του, η φωνή του αρχίζει να γίνεται πιο βραχνή, τα χαρακτηριστικά του αλλάζουν, βγάζει γένια, ορμονικές αλλαγές συμβαίνουν, η σεξουαλικοτητα του αρχίζει και αναπτύσσεται και όλα αυτά τον βρίσκουν τις πιο πολλές φορές απροετοίμαστο ψυχολογικά για το πως να τις διαχειριστει.

Περισσότερα...
 
Τεστ για προβλήματα στύσης

Τεστ για προβλήματα στύσης

Εάν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη στύση σας, κάντε ένα γρήγορο τεστ στα συμπτώματά σας, απαντώντας το ερωτηματολόγιο που ακολουθεί. Ονομάζεται Διεθνής Δείκτης Στυτικής Λειτουργίας (International Index of Erectile Function) και όλες οι ερωτήσεις του αναφέρονται στις εμπειρίες σας τον τελευταίο μήνα.

Βαθμολογία άνω του 24 σημαίνει φυσιολογική λειτουργία.
Εάν η βαθμολογία σας είναι μικρότερη τότε καλό θα ήταν να συζητήσετε το πρόβλημά σας με έναν ειδικό (ουρολόγο ή ψυχίατρο/ψυχολόγο).

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 4 από 6