Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Οικογενειακή θεραπεύτρια εξειδικευμένη σε θέματα σεξουαλικής υγείας

Newsletter

Εγγραφείτε στην λίστα συνδρομητών μας για να λαμβάνετε άμεσες ενημερώσεις σχετικά με τις δραστηριότητες μας!
Σεμινάρια


"Χτίζοντας την επικοινωνία με το/τη σύντροφο μου"

Σεμινάριο "Χτίζοντας την επικοινωνία με το/τη σύντροφο μου"

Στο σεμινάριο αυτό θα διερευνήσουμε και θα προσκαλέσουμε την Επικοινωνία σε ένα ταξίδι ανακάλυψης και πειραματισμού διαφορετικών τρόπων επικοινωνίας.

--Πόσο ανοικτοί/ες είμαστε να επικοινωνήσουμε με το/τη σύντροφο μας;
-Πόσο χαλαροί/ες είμαστε να έρθουμε σε επαφή σωματικά και ψυχικά με το/τη σύντροφό μας ;
-Ποιοι είναι οι εχθροί της Επικοινωνίας; Ποιοι είναι οι σύμμαχοι της;
-Πόσο μπορούμε να απολαύσουμε μια ερωτική επαφή, μια ερωτική σχέση, πόσο ανοιχτές είμαστε να δώσουμε και να δοθούμε, να αφεθούμε, να παραδοθούμε στον/η σύντροφο;
-Υπάρχει τρόπος να αλλάξει η επικοινωνία μου με το/τη σύντροφο μου;

Ένα βιωματικό σεμινάριο για να ανακαλύψετε τη λειτουργία σας και τη «λειτουργικότητά» σας μέσα στην ερωτική σχέση, μια ευκαιρία να τονώσετε την επικοινωνία σας και κατ' επέκταση την ερωτική επικοινωνία σας. Ένα σεμινάριο για να ανακαλύψετε τη λειτουργία σας και τη «λειτουργικότητά» σας μέσα στην ερωτική σχέση. Ένα σεμινάριο για να διερευνήσετε την εικόνα σας σε σχέση με τον έρωτα, την ερωτική επαφή και το πώς σχετίζεσθε με το/τη σύντροφο σας.


To σεμιναριο απευθύνεται σε άντρες, γυναίκες ενήλικες και ζευγάρια που ενδιαφέρονται να διερευνησουν το πως επικοινωνούν μεσα στη σχέση τους. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία.
Κόστος: 18 ευρώ Τόπος συνάντησης Λεωφ. Δημοκρατίας 23 Νέο Ψυχικό (κοντά μετρό Στάση Εθνική Άμυνα, στάση Λεωφορείου -Φάρος Ψυχικού απόσταση 5 λεπτά με τα πόδια.).

Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο 210- 3620243, 6972084359, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Ομάδα έως 8 άτομα.

 
ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ ΠΑΝΙΚΟΥ

Οι κρίσεις πανικού εμφανίζονται στην ζωή του κάθε ανθρώπου συνήθως ξαφνικά, και με μεγάλη ένταση. Αρχικά συνοδεύονται από φόβο, αμηχανία, υπερένταση, απόγνωση ίσως και από σωματικές αντιδράσεις του οργανισμού.. Οι κρίσεις πανικού είναι καταιγιστικές και τρομακτικές, και έχουν σίγουρα αρνητικές συνέπιες στην ζωή του και συνδέονται συχνά με υπερβολική συνέπεια, μοναχικότητα ίσως συγκεντρωτισμό, αλλά και με αξίες όπως η προστατευτικότητα, η αγάπη, η  υπευθυνότητα, το νοιάξιμο των άλλων.

 
«Bελτιώνοντας την Ερωτική Επικοινωνία»

«Bελτιώνοντας την Ερωτική Επικοινωνία», ένα σεμινάριο μόνο για γυναίκες με την Άννα Πετράκη Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια, ειδικευμένη σε θέματα Σεξουαλικής Υγείας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ώρες 12:30-16:30μμ

Πολλοί άντρες παραπονιούνται ότι οι γυναίκες δεν είναι άνετες κατά τη σεξουαλική επαφή, έχουν ταμπού, δεν επιζητούν το σεξ ή αποφεύγουν ακόμα και τη σωματική επαφή γιατί έχουν «πονοκέφαλο». Οι γυναίκες επιφορτωμένες με τόσες ευθύνες και ρόλους στην εργασία, στη σχέση, στην οικογένεια, στο γάμο και με τα παιδιά συχνά ξεχνάνε ή βάζουν σε δεύτερη μοίρα την ερωτική επικοινωνία με το σύντροφο ή ακόμα και τη σεξουαλική επαφή που πολλές φορές είναι απλώς διεκπεραιωτική. Η απόλαυση , η συναισθηματική επαφή, η ένωση, συχνά δεν έχουν χώρο στην επικοινωνία στο ζευγάρι. Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται μόνο σε γυναίκες και θα επικεντρωθεί στη βελτίωση της ερωτικής επικοινωνίας, στο ξύπνημα της σεξουαλικότητας και την αφύπνιση του ερωτισμού στη γυναίκα που πολλές φορές «κοιμάται».

Περισσότερα...
 
Εκπαιδευτικο σεμιναριο στη Σεξουαλική Υγεία στον άντρα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ  ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΑ με την Άννα Πετράκη Ψυχολόγο- Ψυχοθεραπεύτρια ειδικευμένη σε θέματα Σεξουαλικής Υγείας. www.annapetraki.gr

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/7    18:00μμ-22:00 μμ  ΚΟΣΤΟΣ 45 ευρώ, φοιτητές 35 ευρώ.

18:00-20:00μμ Παρουσίαση των σεξουαλικών δυσλειτουργιών στον άντρα (στυτική δυσλειτουργία, πρόωρη εκσπερμάτιση, καθυστερημένη εκσπερμάτιση, διαταραχή ερωτικής επιθυμίας, ανεσταλμένη εκσπερμάτιση, παλίνδρομη εκσπερμάτιση). Εισαγωγή στο με τι συνδέεται το πρόβλημα, ποιοι παράγοντες συνεργάζονται, τι το τροφοδοτεί.

20:00-21:00μμ Παρουσίαση περιστατικού-εφαρμογή θεωρητικού πλαισίου- θεραπεία σεξουαλικού προβλήματος σύμφωνα με τις ιδέες της Αφηγηματικής θεραπείας.

21:00-22:00μμ Συζήτηση για τη σεξουαλικότητα στον άντρα-κοινωνικά πρότυπα-μύθοι. Ερωτήσεις-κλείσιμο.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε απόφοιτους- φοιτητές ανθρωπιστικών-κοινωνικών  επιστημών, ειδικούς  Ψυχικής Υγείας  ή επαγγελματίες που θέλουν να ευαισθητοποιηθούν στη Σεξουαλική Υγεία. Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης και σημειώσεις  του σεμιναρίου.

Τόπος συνάντησης Λεωφ. Δημοκρατίας 23 Νέο Ψυχικό (κοντά μετρό Στάση Εθνική Άμυνα, στάση Λεωφορείου -Φάρος Ψυχικού απόσταση 5 λεπτά με τα πόδια.)

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο στα τηλ.210 3620243, 6972084359 και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Για τη συμμετοχή στο εκπαιδευτικό σεμινάριο απαραίτητη η κράτηση θέσης με κατάθεση στο λογαριασμό της  Alpha Bank: 110.00.2310.086054
IBAN GR04 014011001100 0231 0086 054
Δικαιούχος Άννα Πετράκη
Ομάδα έως 10 άτομα.

Η Άννα Πετράκη είναι ψυχολόγος -ψυχοθεραπεύτρια και έχει εξειδίκευση σε θέματα σεξουαλικής υγείας. Συνεργάστηκε για τρία χρόνια στο Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας με επιστημονικά υπεύθυνο τον  Θ.Ασκητή και αναλάμβανε θεραπευτικά άνδρες, γυναίκες και ζευγάρια με ψυχοσεξουαλικά προβλήματα αλλά και ψυχικές διαταραχές.

Τα τελευταία δέκα χρόνια εργάζεται ιδιωτικά και παρέχει ατομική και ομαδική θεραπεία σε εφήβους, ενήλικες και ζευγάρια.  Διενεργεί κατά καιρούς βιωματικά σεμινάρια αυτογνωσίας που σκοπό έχουν την καλύτερη επικοινωνία και επίτευξη ψυχικής ευεξίας. Είναι Ψυχολόγος απόφοιτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών, του Προγράμματος Ψυχολογίας, μέλος του ΣΕΨ, με άδεια άσκησης επαγγέλματος, πιστοποιημένη Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια και έχει εκπαιδευτεί στην Αφηγηματική θεραπεία.

 

 

 
ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ Με την Άννα Πετράκη Ψυχολόγο- Ψυχοθεραπεύτρια ειδικευμένη σε θέματα Σεξουαλικής Υγείας.

Κύκλος τεσσάρων δίωρων βιωματικών σεμιναρίων με στόχο την ενθάρρυνση και υποστήριξη των δεσμών μας με τους άλλους για πιο λειτουργική επικοινωνία και καλύτερη ποιότητα σχέσεων!

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016 19:30-21:30μμ
Οριοθέτηση : Προσκαλούμε την Οριοθέτηση στην ζωή μας
Mία διερεύνηση στην έννοια της Οριοθέτησης και πώς αυτή επηρεάζει την εικόνα μας, τη σχέση μας, την ερωτική επικοινωνία, την διάθεσή μας για πλησίασμα και μοίρασμα....

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 19:30-21:30μμ
"Γιατί παραμένω σε μια σχέση που δεν με βοηθά" Μια ενδιαφέρουσα διερεύνηση στο ταξίδι των σχέσεων, τι μας κρατά σε μια σχέση παρόλο που αυτή δεν είναι δημιουργική και πώς αυτή επηρεάζει την εικόνα μας, τη σχέση μας, την ερωτική επικοινωνία, την διάθεσή μας για πλησίασμα και μοίρασμα...Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί γιατί μένουμε σε μια σχέση που νιώθουμε ότι δεν “βγαίνει”, δεν παίρνουμε αυτά που θέλουμε ή προσπαθούμε περισσότερο από όσο μας αναλογεί...

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 19:30-21:30μμ
Συντροφικότητα: πώς να έρθουμε κοντά της Μια ενδιαφέρουσα διερεύνηση στον κόσμο των σχέσεων που θα “θρέψει” την τάση μας για επαναξιολόγηση και επαναδιαπραγμάτευση στο πολύπλοκο και μυστηριώδες κομμάτι των σχέσεων...

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2016 19:30-21:30μμ
“Η έννοια της αυτονομίας στη σχέση”
Σχέση και αυτονομία πολλές φορές μπορεί να γίνουν αντίπαλοι ή ανταγωνιστές στην προσπάθεια να δομηθεί η σχέση και να διαμορφωθεί το πλαίσιο όπου θα κινηθούν οι πρωταγωνιστές άντρας, γυναίκα... Μετά από κάποιο διάστημα όταν η έννοια του “μαζί” έχει εξαντλήσει τις μεθόδους της, και τα δυναμικά στη σχέση αλλάζουν τότε η ανάγκη για αυτονομία γίνεται πιο ορατή και άμεση.

Οι συμμετέχοντες του κύκλου θα βοηθηθούν στο να μάθουν να
Χτίζουν σχέσεις εμπιστοσύνης με τον άλλον
• Να επικοινωνούν με πιο λειτουργικούς και οικείους για αυτούς τρόπους
• Να δίνουν δημιουργικές λύσεις όταν η επικοινωνία με τους άλλους μπλοκάρει
• Να έχουν οι ίδιοι εμπιστοσύνη στις σχέσεις που χτίζουν
• Να οριοθετούνται
• Να διακρίνουν πότε η σχέση δεν είναι βοηθητική για τους ίδιους και να μην υπενδύουν περισσότερο σε αυτήν
• Να εφαρμόσουν καινούργιες δεξιότητες επικοινωνίας στις σχέσεις τους
• Να έρθουν κοντά στον εαυτό τους και τα θέλω τους


Κοστος 70 ευρώ, εγκαιρη εγγραφη έως 3 Ιανουαρίου 60 ευρω, άνεργοι-φοιτητες 60 ευρώ

Λογαριασμός Alpha Bank: 110.00.2310.086054
IBAN GR04 014011001100 0231 0086 054
Δικαιούχος Άννα Πετράκη
Ομάδα έως 10 άτομα
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και 6972084359 ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο, περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Τοπος συνάντησης: Λεωφ.Δημοκρατίας 23 Νέο Ψυχικό ( κοντά στάση φάρος Ψυχικού και σταση μετρό Εθνική Άμυνα)

Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 4