Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Οικογενειακή θεραπεύτρια εξειδικευμένη σε θέματα σεξουαλικής υγείας

Newsletter

Εγγραφείτε στην λίστα συνδρομητών μας για να λαμβάνετε άμεσες ενημερώσεις σχετικά με τις δραστηριότητες μας!
Σεμινάρια


«Bελτιώνοντας την Ερωτική Επικοινωνία»

«Bελτιώνοντας την Ερωτική Επικοινωνία», ένα σεμινάριο μόνο για γυναίκες με την Άννα Πετράκη Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια, ειδικευμένη σε θέματα Σεξουαλικής Υγείας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ώρες 12:30-16:30μμ

Πολλοί άντρες παραπονιούνται ότι οι γυναίκες δεν είναι άνετες κατά τη σεξουαλική επαφή, έχουν ταμπού, δεν επιζητούν το σεξ ή αποφεύγουν ακόμα και τη σωματική επαφή γιατί έχουν «πονοκέφαλο». Οι γυναίκες επιφορτωμένες με τόσες ευθύνες και ρόλους στην εργασία, στη σχέση, στην οικογένεια, στο γάμο και με τα παιδιά συχνά ξεχνάνε ή βάζουν σε δεύτερη μοίρα την ερωτική επικοινωνία με το σύντροφο ή ακόμα και τη σεξουαλική επαφή που πολλές φορές είναι απλώς διεκπεραιωτική. Η απόλαυση , η συναισθηματική επαφή, η ένωση, συχνά δεν έχουν χώρο στην επικοινωνία στο ζευγάρι. Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται μόνο σε γυναίκες και θα επικεντρωθεί στη βελτίωση της ερωτικής επικοινωνίας, στο ξύπνημα της σεξουαλικότητας και την αφύπνιση του ερωτισμού στη γυναίκα που πολλές φορές «κοιμάται».

Περισσότερα...
 
Εκπαιδευτικο σεμιναριο στη Σεξουαλική Υγεία στον άντρα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ  ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΑ με την Άννα Πετράκη Ψυχολόγο- Ψυχοθεραπεύτρια ειδικευμένη σε θέματα Σεξουαλικής Υγείας. www.annapetraki.gr

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/7    18:00μμ-22:00 μμ  ΚΟΣΤΟΣ 45 ευρώ, φοιτητές 35 ευρώ.

18:00-20:00μμ Παρουσίαση των σεξουαλικών δυσλειτουργιών στον άντρα (στυτική δυσλειτουργία, πρόωρη εκσπερμάτιση, καθυστερημένη εκσπερμάτιση, διαταραχή ερωτικής επιθυμίας, ανεσταλμένη εκσπερμάτιση, παλίνδρομη εκσπερμάτιση). Εισαγωγή στο με τι συνδέεται το πρόβλημα, ποιοι παράγοντες συνεργάζονται, τι το τροφοδοτεί.

20:00-21:00μμ Παρουσίαση περιστατικού-εφαρμογή θεωρητικού πλαισίου- θεραπεία σεξουαλικού προβλήματος σύμφωνα με τις ιδέες της Αφηγηματικής θεραπείας.

21:00-22:00μμ Συζήτηση για τη σεξουαλικότητα στον άντρα-κοινωνικά πρότυπα-μύθοι. Ερωτήσεις-κλείσιμο.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε απόφοιτους- φοιτητές ανθρωπιστικών-κοινωνικών  επιστημών, ειδικούς  Ψυχικής Υγείας  ή επαγγελματίες που θέλουν να ευαισθητοποιηθούν στη Σεξουαλική Υγεία. Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης και σημειώσεις  του σεμιναρίου.

Τόπος συνάντησης Λεωφ. Δημοκρατίας 23 Νέο Ψυχικό (κοντά μετρό Στάση Εθνική Άμυνα, στάση Λεωφορείου -Φάρος Ψυχικού απόσταση 5 λεπτά με τα πόδια.)

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο στα τηλ.210 3620243, 6972084359 και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Για τη συμμετοχή στο εκπαιδευτικό σεμινάριο απαραίτητη η κράτηση θέσης με κατάθεση στο λογαριασμό της  Alpha Bank: 110.00.2310.086054
IBAN GR04 014011001100 0231 0086 054
Δικαιούχος Άννα Πετράκη
Ομάδα έως 10 άτομα.

Η Άννα Πετράκη είναι ψυχολόγος -ψυχοθεραπεύτρια και έχει εξειδίκευση σε θέματα σεξουαλικής υγείας. Συνεργάστηκε για τρία χρόνια στο Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας με επιστημονικά υπεύθυνο τον  Θ.Ασκητή και αναλάμβανε θεραπευτικά άνδρες, γυναίκες και ζευγάρια με ψυχοσεξουαλικά προβλήματα αλλά και ψυχικές διαταραχές.

Τα τελευταία δέκα χρόνια εργάζεται ιδιωτικά και παρέχει ατομική και ομαδική θεραπεία σε εφήβους, ενήλικες και ζευγάρια.  Διενεργεί κατά καιρούς βιωματικά σεμινάρια αυτογνωσίας που σκοπό έχουν την καλύτερη επικοινωνία και επίτευξη ψυχικής ευεξίας. Είναι Ψυχολόγος απόφοιτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών, του Προγράμματος Ψυχολογίας, μέλος του ΣΕΨ, με άδεια άσκησης επαγγέλματος, πιστοποιημένη Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια και έχει εκπαιδευτεί στην Αφηγηματική θεραπεία.

 

 

 
ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ Με την Άννα Πετράκη Ψυχολόγο- Ψυχοθεραπεύτρια ειδικευμένη σε θέματα Σεξουαλικής Υγείας.

Κύκλος τεσσάρων δίωρων βιωματικών σεμιναρίων με στόχο την ενθάρρυνση και υποστήριξη των δεσμών μας με τους άλλους για πιο λειτουργική επικοινωνία και καλύτερη ποιότητα σχέσεων!

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016 19:30-21:30μμ
Οριοθέτηση : Προσκαλούμε την Οριοθέτηση στην ζωή μας
Mία διερεύνηση στην έννοια της Οριοθέτησης και πώς αυτή επηρεάζει την εικόνα μας, τη σχέση μας, την ερωτική επικοινωνία, την διάθεσή μας για πλησίασμα και μοίρασμα....

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 19:30-21:30μμ
"Γιατί παραμένω σε μια σχέση που δεν με βοηθά" Μια ενδιαφέρουσα διερεύνηση στο ταξίδι των σχέσεων, τι μας κρατά σε μια σχέση παρόλο που αυτή δεν είναι δημιουργική και πώς αυτή επηρεάζει την εικόνα μας, τη σχέση μας, την ερωτική επικοινωνία, την διάθεσή μας για πλησίασμα και μοίρασμα...Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί γιατί μένουμε σε μια σχέση που νιώθουμε ότι δεν “βγαίνει”, δεν παίρνουμε αυτά που θέλουμε ή προσπαθούμε περισσότερο από όσο μας αναλογεί...

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 19:30-21:30μμ
Συντροφικότητα: πώς να έρθουμε κοντά της Μια ενδιαφέρουσα διερεύνηση στον κόσμο των σχέσεων που θα “θρέψει” την τάση μας για επαναξιολόγηση και επαναδιαπραγμάτευση στο πολύπλοκο και μυστηριώδες κομμάτι των σχέσεων...

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2016 19:30-21:30μμ
“Η έννοια της αυτονομίας στη σχέση”
Σχέση και αυτονομία πολλές φορές μπορεί να γίνουν αντίπαλοι ή ανταγωνιστές στην προσπάθεια να δομηθεί η σχέση και να διαμορφωθεί το πλαίσιο όπου θα κινηθούν οι πρωταγωνιστές άντρας, γυναίκα... Μετά από κάποιο διάστημα όταν η έννοια του “μαζί” έχει εξαντλήσει τις μεθόδους της, και τα δυναμικά στη σχέση αλλάζουν τότε η ανάγκη για αυτονομία γίνεται πιο ορατή και άμεση.

Οι συμμετέχοντες του κύκλου θα βοηθηθούν στο να μάθουν να
Χτίζουν σχέσεις εμπιστοσύνης με τον άλλον
• Να επικοινωνούν με πιο λειτουργικούς και οικείους για αυτούς τρόπους
• Να δίνουν δημιουργικές λύσεις όταν η επικοινωνία με τους άλλους μπλοκάρει
• Να έχουν οι ίδιοι εμπιστοσύνη στις σχέσεις που χτίζουν
• Να οριοθετούνται
• Να διακρίνουν πότε η σχέση δεν είναι βοηθητική για τους ίδιους και να μην υπενδύουν περισσότερο σε αυτήν
• Να εφαρμόσουν καινούργιες δεξιότητες επικοινωνίας στις σχέσεις τους
• Να έρθουν κοντά στον εαυτό τους και τα θέλω τους


Κοστος 70 ευρώ, εγκαιρη εγγραφη έως 3 Ιανουαρίου 60 ευρω, άνεργοι-φοιτητες 60 ευρώ

Λογαριασμός Alpha Bank: 110.00.2310.086054
IBAN GR04 014011001100 0231 0086 054
Δικαιούχος Άννα Πετράκη
Ομάδα έως 10 άτομα
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και 6972084359 ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο, περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Τοπος συνάντησης: Λεωφ.Δημοκρατίας 23 Νέο Ψυχικό ( κοντά στάση φάρος Ψυχικού και σταση μετρό Εθνική Άμυνα)

Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

 
«Χτίζοντας δεσμούς με τους άλλους»

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 12:00μμ- 18:00μμ

Βιωματικό Σεμινάριο «Χτίζοντας δεσμούς με τους άλλους» με την Άννα Πετράκη Ψυχολόγο- Ψυχοθεραπεύτρια ειδικευμένη σε θέματα Σεξουαλικής Υγείας.

Στη σημερινή εποχή με τις φανερές επιρροές την οικονομικής κρίσης σε όλους τομείς της ζωής μας, οι δυσκολίες  στην επικοινωνία και στην επαφή με τον άλλον έχουν μεγαλώσει. Οι περισσότεροι αναρωτιόμαστε «τι συμβαίνει; γιατί μου συμπεριφέρεται έτσι; που είμαι εγώ λάθος και που ο άλλος/η», «αξίζει να συνεχίσω να είμαι σε αυτή τη σχέση φιλική/ερωτική/εργασιακή και αν ναι με ποιους όρους ή πως εγώ μπορώ να βελτιώσω ή να αλλάξω τον τρόπο που σχετίζομαι με τον άλλον».

Μέσα από αυτό το βιωματικό σεμινάριο θα διερευνήσουμε ικανότητες, θα αναβιώσουμε εμπειρίες και θα ανιχνεύσουμε γνώσεις για να επαναπροσδιορίσουμε τη θέση μας απέναντι στις σχέσεις μας και να ξαναθυμηθούμε τις αξίες μας, τα όνειρα μας τι θέλουμε πραγματικά από την ζωή μας που τελικά θα μας δώσει τη δύναμη και τα φτερά να προχωρήσουμε!

Οι συμμετέχοντες θα βοηθηθούν στο να μάθουν να

 • Χτίζουν σχέσεις εμπιστοσύνης με τον άλλον
 • Να δίνουν δημιουργικές λύσεις  όταν η επικοινωνία με τους άλλους μπλοκάρει
 • Να έχουν οι ίδιοι εμπιστοσύνη στις σχέσεις που χτίζουν
 • Να κάνουν διορθωτικές κινήσεις
 • Να διακρίνουν πότε η σχέση δεν είναι βοηθητική για τους ίδιους και να μην υπενδύουν  περισσότερο σε αυτήν
 • Να ξαναθυμηθούν το αξιακό τους σύστημα
 • Να εφαρμόσουν καινούργιες δεξιότητες επικοινωνίας στις σχέσεις τους
 • Να έρθουν κοντά στον εαυτό τους και τα θέλω τους

Θα επιχειρήσουμε να διευρύνουμε την επίγνωση μας στο θέμα, με τη διεξαγωγή role playing βασισμένου σε περιπτώσεις  από την εμπειρία των συμμετεχόντων σε σχέσεις που νιώθουν ότι δεν προχωράνε ή είναι μπλοκαρισμένες. Μέσα από τη θέση του παρατηρητή, τα παιχνίδια ρόλων μας παρέχουν μια νέα οπτική στα βιώματά μας και μας βοηθούν να αποκτήσουμε επιλογές.

Θα ακολουθήσουν βιωματικές ασκήσεις γραπτού λόγου ώστε να αναδυθούν οι εναλλακτικές ιστορίες και οι τρόποι που μας βοηθούν να χτίζουμε μια σχέση εμπιστοσύνης. Θα επιστρατεύσουμε τις εσωτερικές δεξιότητες επικοινωνίας, εμπιστοσύνης που διαθέτει ο καθένας μας στο να χτίζει σχέσεις που τον βοηθάνε να προχωράει στην ζωή του.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να φέρουμε στην επιφάνεια ό,τι μας εμποδίζει να χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης  και με δημιουργικό τρόπο να οδηγηθούμε σε προσαρμογές που θα μας βγάλουν από αδιέξοδες και οδυνηρές καταστάσεις, ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση και το δυναμισμό μας.

Κόστος: 50€ (Για έγκαιρη εγγραφή έως τις 15 Νοεμβρίου και για group 2 ατόμων & άνω, κόστος 40€)

Λογαριασμός Alpha Bank: GR04 0140 1100 1100 0231 0086 054

Δικαιούχος  Άννα Πετράκη

Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Ομάδα έως 10 άτομα.

Tόπος Διεξαγωγής: Λεωφ.Δημοκρατίας 23, Νέο Ψυχικό (πλησίον στάσης Φάρος Ψυχικού & στάσης μετρό Εθνική Άμυνα)

 

Πληροφορίες/ Δηλώσεις Συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και στο τηλέφωνο 6972 084 359

 
H Σεξουαλικότητα στον Άντρα και τη Γυναίκα : Μύθοι και αλήθειες

Κυριακή 29 Μαρτίου 12:00-17:00 μμ με την Άννα Πετράκη
H Σεξουαλικότητα στον Άντρα
και τη Γυναίκα : Μύθοι και αλήθειες

Μια διερεύνηση στο ποιες ειναι οι πεποιθήσεις, ιδέες, σκέψεις που επηρεάζουν τη σεξουαλικότητα του άντρα και της γυναίκας, ποιες ειναι λειτουργικές και ποιες όχι και τι επιπτώσεις μπορεί να έχουν στην σεξουαλική, ερωτικη και κοινωνικοεπαγγελματική του/της ζωή, ποιοι ρόλοι επιβάλλονται απο τα κοινωνικά στερεότυπα σήμερα,πως επηρεάζουν την ερωτική ζωή τους και πως ευνοούν ή όχι τα σεξουαλικά προβλήματα.

 • τι ειναι η ανδρικη σεξουαλικότητα;
 • ποιες κοινωνικές πεοιθήσεις την διαμορφώνουν;
 • σε τι συνίστανται οι καλές και οι κακές σεξουαλικές εμπειρίες;
 • πως νιωθουν άντρες και γυναικες με αυτές τις ιδέες;
 • πως αυτες οι σκέψεις, ιδέες, πεποιθήσεις επηρεάζουν τη σχέση;
 • πόσο “γρήγορο, αργό, συχνό”πρέπει να ειναι το σεξ;
 • πρέπει ο άντρας να ειναι πάντα έτοιμος για σεξουαλικη πράξη; • σε τι συνίσταται η γυναικεία σεξουαλικότητα σήμερα
 • τι σημαίνει το σεξ για τη γυναίκα
 • ποια ειναι τα κοινωνικα στερεότυπα για τη γυναικεία σεξουαλικότητα
 • τι προσδοκιες δημιουργούν στους άντρες αλλά και στις ίδιες
 • πόσο σεξουαλική επιτρέπεται να είναι;
 • υπάρχει χώρος για τη σεξουαλικότητα της γυναίκας όταν είναι μητέρα
 • πως αυτές οι σκέψεις, ιδέες, πεποιθήσεις επηρεάζουν τις γυναίκες αλλά και τη σεξουαλικότητά
 • τους;

Αυτό το σεμινάριο θα φωτίσει τις σκοτεινές πτυχές της Σεξουαλικότητας και θα δώσει απαντήσεις σε πολλά
ερωτήματα που αφορούν την “κανονικοποιηση” του ερωτισμού, το lifestyle και τους κανόνες που επιβάλλει,
τις λανθασμένες πεποιθήσεις και ιδέες μέσα από την αποδόμηση κοινωνικών κατασκευών που επιβάλλουν
όρους, κανόνες και τι είναι “φυσιολογικό και τι όχι”. Ερωτήματα που θα απαντηθούν σε αυτή τη δημιουργική και εποικοδομητική συνάντηση που θα καλύψει τα μεγάλα κενα της έλλειψης σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης που οδηγούν και στα σεξουαλικά προβλήματα!


Κοστος 40 ευρώ

Λογαριασμός Alpha Bank: 110.00.2310.086054
IBAN GR 014011001100 0231 0086 054
'Ονομα Άννα Πετράκη εξόφληση έως 27 Μαρτίου
Ομάδα έως 10 άτομα
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και 6972084359 ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο, περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Τοπος συνάντησης: Λεωφ.Δημοκρατίας 23 Νέο Ψυχικό ( κοντά στάση φάρος Ψυχικού και σταση μετρό Εθνική Άμυνα)

Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 3