Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Οικογενειακή θεραπεύτρια εξειδικευμένη σε θέματα σεξουαλικής υγείας

Newsletter

Εγγραφείτε στην λίστα συνδρομητών μας για να λαμβάνετε άμεσες ενημερώσεις σχετικά με τις δραστηριότητες μας!
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow


Πορνό και σεξουαλικό πρόβλημα: Συνδέονται;

Το σεξ είναι μια ζωτική λειτουργία του ανθρώπου που του προσφέρει απόλαυση, ηδονή συναισθηματικό μοίρασμα, εκτόνωση και συμβάλλει στην καλή σωματική και ψυχική υγεία. Η ανακάλυψη του σεξ, η εξερεύνησή του ξεκινά στην εφηβεία όπου το ξύπνημα των ορμονών είναι βίαιο, άγνωστο, παρορμητικό και απαιτεί άμεση ικανοποίηση.

Το έλλειμμα στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, η φυσική περιέργεια του εφήβου για να ανακαλύψει το σώμα του αλλά και το σεξ, τα ταμπού και η δυσκολία των γονιών να μιλήσουν για το σεξ στα παιδιά τους οδηγούν τους εφήβους, τους προεφήβους και τους νέους άντρες να καταφεύγουν να ανακαλύψουν το σεξ μέσα από το διαδίκτυο και τα porn-sites.

http://www.iatronet.gr/ygeia/sexoyaliki-ygeia/article/30057/porno-kai-sexoyaliko-provlima-syndeontai.html

 
Σχέση δίχως σεξ: Πώς να επαναπροσδιορίσετε την ερωτική σας σχέση με το άλλο σας μισό

Πολλές σχέσεις μακροχρόνιες ή μη περνάνε το στάδιο όπου οι ερωτικοί σύντροφοι αραιώνουν τις επαφές ή δεν κάνουν καθόλου σεξ. Μπορεί να υπάρχει σταδιακή επιδείνωση της κτάστασης που προοδευτικά οδηγει στην αποχή ή μπορεί να γίνει ξαφνικά εξαιτίας καποιου εξωτερικού γεγονότος που αφορά τον ένα από τους συντρόφους ή ακόμα και τους δυο (απόλυση, οικογενειακές συγκρούσεις, προβλήματα επικοινωνίας μέσα στη σχέση κτλ)

Περισσότερα...
 
Σεξ και Κοινωνικές πεποιθήσεις και μύθοι

Σεξ και Κοινωνικές πεποιθήσεις και μύθοι από την Άννα Πετράκη ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια εξειδικευμένη σε θέματα σεξουαλικότητας

Οι κοινωνικές πεποιθήσεις επηρεάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την σεξουαλικότητα αφού ένα μεγάλο κομμάτι της συνδέεται με τις κοινωνικές  κατασκευες  που ισχυουν κάθε φορά και την προσπάθεια αποδοχής του ανθρώπου από το ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο, των φίλων,των συνομηλίκων και του αντίθετου ή ίδιου φύλου, ανάλογα με τις σεξουαλικές προτιμήσεις του καθένα..

Περισσότερα...
 
Ερευνα: Στο περιθώριο οι νεαρές γυναίκες με πολλούς σεξουαλικούς συντρόφους
Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Cornell βρήκε ότι οι νεαρές γυναίκες των 20-25 ετών κρίνουν πιο αρνητικά τις συνομήλικές τους που έχουν αλλάξει πολλούς σεξουαλικούς συντρόφους και τις θεωρούν ακατάλληλες για φίλες.

Στη μελέτη συμμετείχαν 751 φοιτητές οι οποίοι παρείχαν πληροφορίες σχετικά με τη σεξουαλική τους εμπειρία και τις απόψεις τους πάνω στο ευκαιριακό σεξ. Σε όλους δόθηκε να διαβάσουν ένα φυλλάδιο απαντήσεων ενός συνομηλίκου που διέφερε από το δικό τους ουσιαστικά μόνο στον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων, ο οποίος ήταν είτε 2 είτε 20.
Περισσότερα...
 
Η στυτική δυσλειτουργία και η αποτελεσματική θεραπεία της

Ο Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος  κ.  Ιωάννης Κ. Βακαλόπουλος, μας πληροφορεί για την δυσλειτουργία της στύσης, τα αίτια αλλά και τους τρόπους θεραπευτικής αντιμετώπισης της…

Τι είναι η Δυσλειτουργία της Στύσης;
Η δυσλειτουργία της στύσης είναι η αδυναμία επίτευξης ή/και διατήρησης αρκετά σκληρής και με αρκετή διάρκεια στύσης, ώστε να επιτευχθεί ικανοποιητική σεξουαλική επαφή. Ο αυστηρά ιατρικός ορισμός της πάθησης αναφέρει, ότι η δυσλειτουργία θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον για τους τελευταίους 6 μήνες, ώστε να χαρακτηρισθεί ως πρόβλημα, που χρειάζεται διερεύνηση και αντιμετώπιση. Ωστόσο, το άγχος, που δημιουργεί στους άνδρες μια εμφανιζόμενη διαταραχή στη στύση, φέρνει τους πάσχοντες πολύ νωρίτερα στον γιατρό.

Περισσότερα...
 
Υπάρχει σεξουαλική ζωή στις μακροχρόνιες σχέσεις;Μία υγιής σεξουαλική σχέση διαφέρει από ζευγάρι σε ζευγάρι επειδή κάθε άτομο έχει διαφορετικές σεξουαλικές ανάγκες. Εφόσον το ζευγάρι εγκαταστήσει μια σχεση εμπιστοσύνης όπου η αμοιβαιότητα, ο σεβασμός, οι επιθυμίες και οι ανάγκες μπορούν να εκφραστούν και να μοιραστούν τότε χτίζεται μια γερή βάση  για μια υγιή σχέση. Το κάθε ζευγάρι χτίζει τη σχέση του και το πως την βιώνει με το δικό του τρόπο...
Το ότι υπάρχει μια καλή συναισθηματική σχέση δεν σημαίνει οπωσδήποτε ότι το σεξ θα είναι  ικανοποιητικό ή επίσης δεν είναι αυτονόήτο ότι μια καλή σεξουαλική σχέση προυποθέτει  και καλή συνασθηματική επικοινωνία. Αυτό εξαρτάται κάθε φορά από το ζευγάρι και πως θέλει να βιώσει τη σεξουαλικότητά του και με ποιους όρους, για να είναι ευχαριστημένοι. Πολλές φορές διαφορα κοινωνικά πρότυπα, ρόλοι, θρησκευτικές πεποιθήσεις και πιστεύω μπορεί να μπλοκάρουν τη σεξουαλικότητά μας!
Η προοπτική μιας καλης σεξουαλικής ζωής ενέχει αρχικά την αποδοχή του ενός από τον άλλον και τη δυνατότητα να μπορεί ο καθένας να επιλέξει τι τον/την ευχαριστεί αυτόν και τον/την σύντροφο και απο εκεί και πέρα να πειραματιστούν , να διερευνήσουν ο ένας τον άλλον, να παίξουν με τα σώματά τους, τις επιθυμίες τους χωρίς άγχος, στρες ή “πρέπει” αλλά με χαρά, περιέργεια και δίψα για απόλαυση...

Περισσότερα...
 
“Σεξουαλικό πρόβλημα και διακοπές”

Οι διακοπές είναι μια περιοδος χαλάρωσης όπου οι έννοιες και το άγχος της καθημερινότητας μειώνεται, οι άνθρωποι ειναι πιο ξένοιαστοι και προσπαθούν να περάσουν όσο πιο όμορφα μπορούν είτε προσπαθώντας να ξεκουραστούν είτε προσπαθώντας να αλλαξουν παραστασεις ή να διασκεδάσουν...

Πολλές φορες όμως παρόλαυτα το σεξουαλικό πρόβλημα εμφανίζεται για πρωτη φορά σε περίοδο διακοπών ή επιδεινωνεται στις διακοπές...Τι μπορεί να φταίει για την εμφάνιση του σεξουαλικού προβλήματος;


Υπάρχουν διάφορες πεποιθήσεις για την περίοδο των διακοπών που μπορούν να κανουν το σεξουαλικό πρόβλημα να ανθίσει όπως:

  • στις διακοπές πρέπει να υπάρχει άφθονο, ασταμάτητο σεξ,
  • πρέπει το ζευγάρι να κάνει σεξ καθημερινά,
  • επιβάλλεται κάποιος να κάνει σεξ ή να βρει σεξουαλική σύντροφο στις διακοπές
  • ο άνδρας πρέπει να φέρνει την γυναίκα σε οργασμό κάθε που φορά που κάνουν σεξ
  • το σεξ πρέπει να έχει μεγαλύτερη διάρκεια στις διακοπές αφού δεν υπάρχει θέμα πίεσης χρόνου....
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 3 από 6