Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Οικογενειακή θεραπεύτρια εξειδικευμένη σε θέματα σεξουαλικής υγείας

Newsletter

Εγγραφείτε στην λίστα συνδρομητών μας για να λαμβάνετε άμεσες ενημερώσεις σχετικά με τις δραστηριότητες μας!
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow


Τι συμβαίνει όταν διαφέρουν τα επίπεδα ερωτικής επιθυμίας στο ζευγάρι

Είναι σύνηθες σε πολλα ζευγάρια να βιώσουν διαφορετικά επίπεδα ερωτικής επιθυμίας κάποια στιγμή μέσα στη σχέση τους. Πολλοί επίσης μπορεί να βιώνουν αυτούς τους διαφορετικούς ρυθμούς ερωτικής επιθυμίας και έντασης από το ξεκίνημα της σχέσης τους. Αυτό ειναι φυσιολογικό και πολλά ζευγάρια βρίσκουν τρόπους να προσαρμοστούν σε αυτά τα δεδομενα χωρίς να τους δημιουργείται πρόβλημα στη σχέση.  Αν βλέπετε όμως ότι κάτι διαφορετικό συμβαίνει και σας ανησυχεί δείτε καποιους λόγους που μπορεί να συμβάλλουν στη διαφορετικότητα αυτή!

Περισσότερα...
 
Στυτική δυσλειτουργία μετά το διαζύγιο: Ποιες είναι οι αιτίες

Το τέλος μιας σχέσης είναι τις περισσότερες φορές πολύ επώδυνο, είτε ο λόγος αφορά μια παράλληλη σχέση είτε τη φθορά της σχέσης είτε το ότι αποφασίστηκε να τραβήξει το ζευγάρι άλλους δρόμους για προσωπικούς λόγους.

Το διαζύγιο μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογική κατάσταση και τη συναισθηματική διάθεση των ατόμων που χωρίζουν οι οποίοι συχνά περνούν μια περίοδο θλίψης, θυμού, απογοήτευσης ή ακόμα και  ματαίωσης αλλά και επαναπροσδιορισμού της καινούργιας φάσης ζωής.

 

http://www.iatronet.gr/ygeia/sexoyaliki-ygeia/article/30634/stytiki-dysleitoyrgia-meta-to-diazygio-poies-einai-oi-aities.html

 
Πορνό και σεξουαλικό πρόβλημα: Συνδέονται;

Το σεξ είναι μια ζωτική λειτουργία του ανθρώπου που του προσφέρει απόλαυση, ηδονή συναισθηματικό μοίρασμα, εκτόνωση και συμβάλλει στην καλή σωματική και ψυχική υγεία. Η ανακάλυψη του σεξ, η εξερεύνησή του ξεκινά στην εφηβεία όπου το ξύπνημα των ορμονών είναι βίαιο, άγνωστο, παρορμητικό και απαιτεί άμεση ικανοποίηση.

Το έλλειμμα στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, η φυσική περιέργεια του εφήβου για να ανακαλύψει το σώμα του αλλά και το σεξ, τα ταμπού και η δυσκολία των γονιών να μιλήσουν για το σεξ στα παιδιά τους οδηγούν τους εφήβους, τους προεφήβους και τους νέους άντρες να καταφεύγουν να ανακαλύψουν το σεξ μέσα από το διαδίκτυο και τα porn-sites.

http://www.iatronet.gr/ygeia/sexoyaliki-ygeia/article/30057/porno-kai-sexoyaliko-provlima-syndeontai.html

 
Σχέση δίχως σεξ: Πώς να επαναπροσδιορίσετε την ερωτική σας σχέση με το άλλο σας μισό

Πολλές σχέσεις μακροχρόνιες ή μη περνάνε το στάδιο όπου οι ερωτικοί σύντροφοι αραιώνουν τις επαφές ή δεν κάνουν καθόλου σεξ. Μπορεί να υπάρχει σταδιακή επιδείνωση της κτάστασης που προοδευτικά οδηγει στην αποχή ή μπορεί να γίνει ξαφνικά εξαιτίας καποιου εξωτερικού γεγονότος που αφορά τον ένα από τους συντρόφους ή ακόμα και τους δυο (απόλυση, οικογενειακές συγκρούσεις, προβλήματα επικοινωνίας μέσα στη σχέση κτλ)

Περισσότερα...
 
Σεξ και Κοινωνικές πεποιθήσεις και μύθοι

Σεξ και Κοινωνικές πεποιθήσεις και μύθοι από την Άννα Πετράκη ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια εξειδικευμένη σε θέματα σεξουαλικότητας

Οι κοινωνικές πεποιθήσεις επηρεάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την σεξουαλικότητα αφού ένα μεγάλο κομμάτι της συνδέεται με τις κοινωνικές  κατασκευες  που ισχυουν κάθε φορά και την προσπάθεια αποδοχής του ανθρώπου από το ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο, των φίλων,των συνομηλίκων και του αντίθετου ή ίδιου φύλου, ανάλογα με τις σεξουαλικές προτιμήσεις του καθένα..

Περισσότερα...
 
Ερευνα: Στο περιθώριο οι νεαρές γυναίκες με πολλούς σεξουαλικούς συντρόφους
Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Cornell βρήκε ότι οι νεαρές γυναίκες των 20-25 ετών κρίνουν πιο αρνητικά τις συνομήλικές τους που έχουν αλλάξει πολλούς σεξουαλικούς συντρόφους και τις θεωρούν ακατάλληλες για φίλες.

Στη μελέτη συμμετείχαν 751 φοιτητές οι οποίοι παρείχαν πληροφορίες σχετικά με τη σεξουαλική τους εμπειρία και τις απόψεις τους πάνω στο ευκαιριακό σεξ. Σε όλους δόθηκε να διαβάσουν ένα φυλλάδιο απαντήσεων ενός συνομηλίκου που διέφερε από το δικό τους ουσιαστικά μόνο στον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων, ο οποίος ήταν είτε 2 είτε 20.
Περισσότερα...
 
Η στυτική δυσλειτουργία και η αποτελεσματική θεραπεία της

Ο Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος  κ.  Ιωάννης Κ. Βακαλόπουλος, μας πληροφορεί για την δυσλειτουργία της στύσης, τα αίτια αλλά και τους τρόπους θεραπευτικής αντιμετώπισης της…

Τι είναι η Δυσλειτουργία της Στύσης;
Η δυσλειτουργία της στύσης είναι η αδυναμία επίτευξης ή/και διατήρησης αρκετά σκληρής και με αρκετή διάρκεια στύσης, ώστε να επιτευχθεί ικανοποιητική σεξουαλική επαφή. Ο αυστηρά ιατρικός ορισμός της πάθησης αναφέρει, ότι η δυσλειτουργία θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον για τους τελευταίους 6 μήνες, ώστε να χαρακτηρισθεί ως πρόβλημα, που χρειάζεται διερεύνηση και αντιμετώπιση. Ωστόσο, το άγχος, που δημιουργεί στους άνδρες μια εμφανιζόμενη διαταραχή στη στύση, φέρνει τους πάσχοντες πολύ νωρίτερα στον γιατρό.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 3 από 7