Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Οικογενειακή θεραπεύτρια εξειδικευμένη σε θέματα σεξουαλικής υγείας

Newsletter

Εγγραφείτε στην λίστα συνδρομητών μας για να λαμβάνετε άμεσες ενημερώσεις σχετικά με τις δραστηριότητες μας!
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Σεμινάρια ψυχολογίας Happy Mondays

Τα Happy Mondays είναι μια συνάντηση ανθρώπων με παρόμοια ζητούμενα και δίψα για ενημέρωση και πληροφόρηση σε επίπεδο συμβουλευτικής όπου ο σεβασμός των μελών, η εχεμύθεια, η ειλικρίνεια, η στήριξη και το μοίρασμα συμβαίνουν σιγά σιγά και σταθερά κατα τη διάρκεια της συνάντησής μας κάθε φορά..

Είναι εκπληκτική η συνάντηση ανθρωπων που δεν γνωρίζονται που όμως επικοινωνούν, συμπονιούνται, θέλουν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον χωρίς να περιμένουν αντάλλαγμα μεταξύ τους, και ο ένας "αγκαλιάζει τον άλλον"στη δυσκολία του..Ολα αυτά συμβαινουν σταδιακά στη διάρκεια της μιάμισης ώρας που ειμαστε όλοι μαζί και επιτρέπουν έναν άλλο τροπο επικοινωνίας πιο αυθεντικό, άμεσο, χωρίς σκοπιμότητες...Αυτό που έχουμε ανάγκη σήμερα σε ενα κόσμο που όλα καταρρίπτονται και μόνο οι αξίες και η προσωπική και εσωτερική δύναμη και αντοχή μπορούν να μας βοηθησουν να ζήσουμε με αξιοπρέπεια...Οι Δευτέρες μας εμπλουτίζονται με προβληματισμό, εποικοδομητική συζήτηση, επικοινωνία, ζεστασιά, μοίρασμα συναισθημάτων, αποδόμηση παλιών πεποιθήσεων και αντικατάστασή τους με πιο λειτουργικές και δημιουργικές αναζητήσεις και ιδέες πάντα στο πλαίσιο της ομάδας..

Για να συμμετάσχει κάποιος στα Happy Mondays δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία ή εμπειρία ψυχοθεραπείας, τα άτομα που απαρτίζουν την ομάδα κάθε φορά δεν ξεπερνούν τα 8 έως 10 και δεν υπάρχουν περιορισμοί ως προς την ηλικία( άνω των 18 απαραίτητα), την οικογενειακή κατάσταση ή το φύλο. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι σε αυτό το ταξίδι αυτογνωσίας και θετικής ενέργειας...



"Γιατί παραμένω σε μια σχέση που δεν με βοηθά"
Σεμινάρια ψυχολογίας Happy Mondays
Σας περιμένω για να εμπλουτιστούν οι Δευτέρες μας με προβληματισμό, εποικοδομητική συζήτηση, επικοινωνία, ζεστασιά, μοίρασμα, αποδόμηση παλιών πεποιθήσεων και αντικατάστασή τους με πιο λειτουργικές και δημιουργικές αναζητήσεις και ιδέες στο πλαίσιο της ομάδας που προσφέρει την ασφάλεια και την προστασία που όλοι έχουμε ανάγκη.
Δευτέρα  30 Οκτωβρίου 2017 19:30-21:30μμ
"Γιατί παραμένω σε μια σχέση που δεν με βοηθά"
Μια ενδιαφέρουσα διερεύνηση στο ταξίδι των σχέσεων, τι μας κρατά σε μια σχέση παρόλο που αυτή δεν είναι δημιουργική και πώς αυτή επηρεάζει την εικόνα μας, τη σχέση μας, την ερωτική επικοινωνία, την διάθεσή μας για πλησίασμα και μοίρασμα...Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί γιατί μένουμε σε μια σχέση που νιώθουμε ότι δεν “βγαίνει”, δεν παίρνουμε αυτά που θέλουμε ή προσπαθούμε περισσότερο από όσο μας αναλογεί...

Στη βιωματική Ομιλία θα απαντηθούν, σύμφωνα με την προσωπική ιστορία του καθένα, ερωτήματα όπως

  • με ποιες οικογενειακές, κοινωνικές πεπεοιθήσεις μπορεί να συνδέεται αυτή η στάση
  • τι μας κάνει να παραμένουμε σε αυτή τη συνθήκη
  • γιατι δεν μας βοηθά αυτή στάση, τι επίδραση έχει στη διάθεσή μας, στην επικοινωνία μας, στην καθημερινότητα μας, στην επαφή μας με τους άλλους..
  • ποιες δικές μας αξίες, δεσμεύσεις μπορεί να παραβιάζονται για να ειμαστε σύμφωνοι με αυτή την στάση
  • ποια είναι τα όνειρα μας, οι δικές μας θέσεις σχετικά με τις σχέσεις
  • ποιοι τρόποι υπάρχουν για να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση.
Το βιωματικό σεμινάριο εφόσον συμφωνηθεί μπορέι να συνεχιστεί και με δευτερη συνάντηση για να μπορέσουμε να καλύψουμε όσο το δυνατόν πιο πολλές πτυχές του και να εντοπίσουμε αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης και διαχείρισης τους.
Κοστος 20 ευρώ, 15 ευρώ για φοιτητές
Λογαριασμός Alpha Bank: 110.00.2310.086054
IBAN GR 014011001100 0231 0086 054
'Ονομα Άννα Πετράκη
Ομάδα έως 10 άτομα
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και 6972084359 ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο, περιορισμένος αριθμός θέσεων.
Τοπος συνάντησης: Λεωφ.Δημοκρατίας 23 Νέο Ψυχικό ( κοντά στάση φάρος Ψυχικού και σταση μετρό Εθνική Άμυνα)
Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.
 
Νέος κύκλος Σεμιναρίων Happy Mondays
Σεμινάρια ψυχολογίας Happy Mondays

Κύκλος τεσσάρων δίωρων βιωματικών σεμιναρίων με στόχο την αποδόμηση και επαναδιαπραγμάτευση με καινούργιο, πιο λειτουργικό τρόπο εννοιών, τρόπων συμπεριφοράς αλλά και σχετίζεσθαι. Μέσα από τα σεμινάρια αυτά αναδεικνύεται η βιωματική γνώση που έχουμε όλοι «ειδικοί» και μη, σε θέματα ζωής & ψυχολογίας. Επιπλέον ενθαρρύνεται η  δυνατότητα αξιολόγησης των κατεστημένων κυρίαρχων κοινωνικών ιδεών καθώς και  η διερεύνηση του τι ταιριάζει στον καθένα χωριστά από τα μέλη της ομάδας- που θα δημιουργείται κάθε φορά- σύμφωνα με τις δικές του αξίες και πεποιθήσεις που έχει διαμορφώσει μέσα από την εμπειρία του και τις δεξιότητες του  από την ζωή.!

Δευτέρα  16 Οκτωβρίου 2017 19:30-21:30μμ
Αντιδρώντας στην Υπερανάλυση, τον καλύτερο φίλο του Άγχους
: Mία διερεύνηση στην έννοια του της Υπερανάλυσης, πότε έρχεται, τι τρικλοποδιές μας βάζει, πως συνδέεται με το Άγχος, τι την τροφοδοτεί και με ποιους άλλους παράγοντες μπορεί να συνδέεται. Γιατί επιτρέπουμε να μας ταλαιπωρεί και πότε εμείς καταφέρνουμε να αντιδράσουμε και να κυριαρχήσουμε πάνω της. Με ποιους τρόπους μπορούμε να την περιορίσουμε ακόμα περισσότερο.

Δευτέρα  30 Οκτωβρίου 2017 19:30-21:30μμ
"Γιατί παραμένω σε μια σχέση που δεν με βοηθά" Μια ενδιαφέρουσα διερεύνηση στο ταξίδι των σχέσεων, στις κυρίαρχες κοινωνικές και οικογενειακές πεποιθήσεις για τις σχέσεις, τι μας κρατά σε μια σχέση παρόλο που αυτή δεν είναι δημιουργική και πώς αυτή επηρεάζει την εικόνα μας, τη σχέση μας, την διάθεση μας. Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί γιατί μένουμε σε μια σχέση που νιώθουμε ότι δεν “βγαίνει”, δεν παίρνουμε αυτά που θέλουμε ή προσπαθούμε περισσότερο από όσο μας αναλογεί απλά γιατί μας έχει επιβληθεί ότι «πρέπει να κρατήσουμε και να υποστηρίξουμε τη σχέση μας».

Δευτέρα  13 Νοεμβρίου 2017 19:30-21:30μμ
Άνοιγμα στην Ερωτική επικοινωνία
Μια ενδιαφέρουσα διερεύνηση στον κόσμο των σχέσεων που θα “θρέψει” την τάση μας για επαναξιολόγηση και επαναδιαπραγμάτευση στο πολύπλοκο και μυστηριώδες κομμάτι των σχέσεων.    Πόσο ανοικτοί είμαστε να επικοινωνήσουμε ερωτικά με το/τη σύντροφο μας ή να καλέσουμε ένα ερωτικό/ή σύντροφο κοντά μας;
• Ποιοι είναι οι εχθροί της Ερωτικής Επικοινωνίας; Ποιοι είναι οι σύμμαχοι της;
• Πόσο χαλαροί είμαστε κατά τη σωματική επαφή, στην ανταλλαγή ερωτικών συναισθημάτων και να έρθουμε σε επαφή σωματικά και ψυχικά με το σύντροφό μας; • Πόσο δύσκολο είναι να εμπλακούμε συναισθηματικά και να διατηρήσουμε ισορροπημένη μια ερωτική σχέση;
Το Άνοιγμα στην Ερωτική Επικοινωνία θα μας επιτρέψει να απολαύσουμε μια ερωτική επαφή, μια ερωτική σχέση, ώστε να είμαστε τόσο ανοιχτοί ώστε  να δώσουμε και να δοθούμε.

Δευτέρα  4 Δεκεμβρίου 2017 19:30-21:30μμ Προσκαλώντας την Οριοθέτηση στην ζωή μας. Mία διερεύνηση στην έννοια της Οριοθέτησης και πώς αυτή επηρεάζει την εικόνα μας, τη σχέση μας, την εργασία μας, την διάθεσή μας, τις οικογενειακές και φιλικές σχέσεις. Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί γιατί δεν μπορούμε να βάλουμε Όρια στη σχέση μας με το σύντροφο, το φίλο, τους γονείς μας, τους συναδέρφους. Γιατί δεν μπορώ να πω «όχι»; Γιατί αναλαμβάνω παραπάνω ευθύνες από όσες μου αναλογούν; Θα δούμε την Οριοθέτηση, θα τη συμβουλευτούμε και θα μας πει τρόπους για να είμαστε καθημερινά δίπλα της χωρίς να νιώθουμε ότι οι άλλοι μας «παραβιάζουν».

Οι συμμετέχοντες του κύκλου θα βοηθηθούν στο να μάθουν να
• Να επικοινωνούν με πιο λειτουργικούς για αυτούς τρόπους
• Να δίνουν δημιουργικές λύσεις όταν η επικοινωνία με τους άλλους μπλοκάρει
• Να ακούνε καλύτερα τι ταιριάζει στους ίδιους με γνώμονα τις αξίες τους, τα όνειρά τους και το όραμα τους για την ζωή
• Να οριοθετούνται
• Να διακρίνουν πότε η σχέση δεν είναι βοηθητική για τους ίδιους
• Να εφαρμόσουν καινούργιες δεξιότητες επικοινωνίας στις σχέσεις τους
• Να έρθουν κοντά στον εαυτό τους και τα θέλω τους


Κόστος 70 ευρώ για όλο τον κύκλο, συμμετοχή για το κάθε σεμινάριο χωριστά 20 ευρώ (15 ευρώ για φοιτητές).
Λογαριασμός Alpha Bank: 110.00.2310.086054
IBAN GR04 014011001100 0231 0086 054
Δικαιούχος Άννα Πετράκη
Ομάδα έως 10 άτομα
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και 6972084359 ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο, περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Τόπος συνάντησης: Λεωφ.Δημοκρατίας 23 Νέο Ψυχικό ( κοντά στάση φάρος Ψυχικού και στάση μετρό Εθνική Άμυνα)

Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

 
H Φθορά στην Ερωτική σχέση
Σεμινάρια ψυχολογίας Happy Mondays

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 19:30-21:30μμ
"Η φθορά στην ερωτική σχέση"

Μια ενδιαφέρουσα διερεύνηση στο ταξίδι των σχέσεων, θα δουμε μαζί και θα αναζητήσουμε τι φέρνει τη Φθορά, ποιες συνθήκες την τροφοδοτούν και πώς αυτή επηρεάζει την εικόνα μας, τη σχέση

Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί τι έφερε τη Φθορά στη σχέση μας, τι έχουμε χάσει λόγω αυτής, για ποιο λόγο δεν φεύγει, τι μας "λέει" για το/τη σύντροφο μας, ποιον ενοχοποιεί, τι σκέψεις μας φέρνει...
Στη βιωματική Ομιλία θα απαντηθούν, σύμφωνα με την προσωπική ιστορία του καθένα, ερωτήματα όπως:
• ποιες κοινωνικές πεποιθήσεις προσκαλούν τη Φθορά στην ερωτική σχέση;
• Ποιες είναι οι προσδοκίες μας από την ερωτική σχέση;
• Ποιοι παράγοντες τροφοδοτούν τη Φθορά;
• Πότε έρχεται; γιατί τη συντηρούμε;
• Ποιες δικές μας αξίες, δεσμεύσεις μπορεί να παραγκωνίζονται από τη Φθορά;
• τι μπορούμε να κάνουμε για να τη διώξουμε;
• Ποια είναι τα όνειρα μας, οι δικές μας προθέσεις και δεσμεύσεις σχετικά με τις ερωτικές σχέσεις

ΚΟΣΤΟΣ 15 ευρώ

Λογαριασμός Alpha Bank: 110.00.2310.086054
IBAN GR04 014011001100 0231 0086 054
Δικαιούχος Άννα Πετράκη
Ομάδα έως 10 άτομα. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα επικοινωνίας 210 3620243 και 6972084359 ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο.

Τόπος συνάντησης: Λεωφ.Δημοκρατίας 23 Νέο Ψυχικό (κοντά στάση φάρος Ψυχικού και στάση μετρό Εθνική Άμυνα)

Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

 
«Διερευνώντας την Ερωτική Επικοινωνία»
Σεμινάρια ψυχολογίας Happy Mondays

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου στις 19:30 μ.μ. - 21:30 μ.μ.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Σε αυτή τη βιωματική Ομιλία θα διερευνήσουμε και θα προσκαλέσουμε την Ερωτική Επικοινωνία σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας και απόλαυσης:
• Πόσο ανοικτοί είμαστε να επικοινωνήσουμε ερωτικά με το/τη σύντροφο μας ή να καλέσουμε ένα ερωτικό/ή σύντροφο κοντά μας;
• Πόσο χαλαροί είμαστε κατά τη σωματική επαφή, στην ανταλλαγή ερωτικών συναισθημάτων και να έρθουμε σε επαφή σωματικά και ψυχικά με το σύντροφό μας;
• Ποιοι είναι οι εχθροί της Ερωτικής Επικοινωνίας; Ποιοι είναι οι συμμαχοί της;
• Πόσο δύσκολο είναι να εμπλακούμε συναισθηματικά και να διατηρήσουμε ισορροπημένη μια ερωτική σχέση;
• Πόσο μπορούμε να απολαύσουμε μια ερωτική επαφή, μια ερωτική σχέση, πόσο ανοιχτοί είμαστε να δώσουμε και να δοθούμε;
Ένα βιωματικό σεμινάριο για να ανακαλύψετε τη λειτουργία σας και τη «λειτουργικότητά» σας μέσα στην ερωτική σχέση. Ένα σεμινάριο για να διερευνήσετε την εικόνα σας σε σχέση με τον έρωτα, την ερωτική επαφή και το πώς σχετίζεσθε με το άλλο φύλο.

Χώρος Διεξαγωγής:
Λεωφ. Δημοκρατίας 23
Νέο Ψυχικό, Αθήνα
(κοντά στάση φάρος Ψυχικού και στάση μετρό Εθνική Άμυνα)

Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο
Άννα Πετράκη 210- 3620243, 6972084359

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Νέος κύκλος βιωματικών σεμιναρίων
Σεμινάρια ψυχολογίας Happy Mondays

Κύκλος τεσσάρων δίωρων βιωματικών σεμιναρίων έναρξη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου με στόχο την ενημέρωση, την προσωπική εαυισθητοποίηση και ενργοποίηση αλλά και την υποστήριξη των δεσμών μας με τους άλλους για πιο λειτουργική επικοινωνία και καλύτερη ποιότητα σχέσεων!

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016 19:30-21:30μμ
«Σεξουαλικότητα στον άντρα και τη γυναίκα»
: Διαφορές, ομοιότητες, κοινωνικές-οικογενειακές πεποιθήσεις, νόρμες, περιορισμοί, μεζούρες. Πως να την πλησιάσω χωρίς ενοχές, πως να απολαύσω και να χαρώ μια τόσο όμορφη και πλούσια εμπειρία.
Mια διερεύνηση στην έννοια της Σεξουαλικότητας και πώς αυτή επηρεάζει την εικόνα μας, τη σχέση μας, την ερωτική επικοινωνία, την σεξουαλική επαφή.
κόστος 15 ευρώ

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 19:30-21:30μμ
« Άνοιγμα στην Επικοινωνία στο ζευγάρι» Η επικοινωνία έχει διεκπεραιωτικό χαρακτήρα για εσάς; Ακούτε τον άλλον/η,εκφράζετε αυτό που θέλετε με σαφήνεια ή η επικοικνωνία για εσάς αποτελεί απώλεια συναισθηματικής και ζωτικής ενέργειας; Δλινουμε χώρο στην Επικοινωνία να μας φέρει πιο κοντά με το/τη σύντροφο μας? Τι σημαίνει το άγγιγμα για εμάς, η αγκαλιά συνδέεται με τον τρόπο που σχετιζόμαστε και επικοινωνούμε με τον άλλον/η;
Μια ενδιαφέρουσα διερεύνηση στο ταξίδι των σχέσεων, τι μας κρατά σε μια κοντινή σχέση πως συνδέουμε την ερωτική επικοινωνία με τη διάθεσή μας για πλησίασμα και μοίρασμα.
Κόστος 15 ευρώ

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 19:30-21:30μμ
Οριοθέτηση : Προσκαλούμε την Οριοθέτηση στην ζωή μας.
Θα διερευνήσουμε τι μας απομακρύνει από την Οριοθέτηση με αποτέλεσμα να χάνουμε τα όρια μας και να γινόμαστε βορά στους άλλους.
• Γιατί δεν μπορώ να πω «όχι»;
• Αναλαμβάνω παραπάνω ευθύνες από όσες μου αναλογούν;
• Υποχωρώ απέναντι σε πρόσωπα κύρους, απέναντι στον «σημαντικό άλλον»;
• Περιμένω άλλους (προϊστάμενο-συνάδελφο-σύντροφο) να πάρουν θέση για μένα, ενώ εγώ σιωπώ;
• Τί με εμποδίζει να διεκδικήσω τα «θέλω» μου
Mία διερεύνηση στην έννοια της Οριοθέτησης και πώς αυτή επηρεάζει την εικόνα μας, τη σχέση μας, την εργασία μας και βιωματικούς τρόπους επαναπροσδιορισμού και ενεργοποίησης της.
κόστος 15 ευρώ

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 19:30-21:30μμ
"Η φθορά στην ερωτική σχέση"

Μια ενδιαφέρουσα διερεύνηση στο ταξίδι των σχέσεων, θα δουμε μαζί και θα αναζητήσουμε τι φέρνει τη Φθορά, ποιες συνθήκες την τροφοδοτούν και πώς αυτή επηρεάζει την εικόνα μας, τη σχέση μας, την ερωτική επικοινωνία μας .Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί τι έφερε τη Φθορά στη σχέση μας, τι έχουμε χάσει λόγω αυτής, για ποιο λόγο δεν φεύγει, τι μας "λέει" για το/τη σύντροφο μας, ποιον ενοχοποιεί, τι σκέψεις μας φέρνει.Γιατί μένουμε σε μια σχέση που δεν μας ικανοποιεί; Ποιες δικές μας αξίες, δεσμεύσεις μπορεί να παραγκωνίζονται από τη Φθορά..Ποια είναι τα όνειρα μας, οι δικές μας θέσεις και ελπίδες σχετικά με τις ερωτικές σχέσεις, τι μπορούμε να κάνουμε για να τη διώξουμε;
κόστος 15 ευρώ

Οι συμμετέχοντες του κύκλου θα βοηθηθούν στο να μάθουν:
• Να επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο που σχετίζονται στις ερωτικές τους σχέσεις
• Να επικοινωνούν με πιο λειτουργικούς και οικείους για αυτούς τρόπους
• Να δίνουν δημιουργικές λύσεις όταν η επικοινωνία με τους άλλους μπλοκάρει
• Να μάθουν να οριοθετούνται
• Να αποδομήσουν πεποιθήσεις, στερεότυπα, κοινωνικά πρότυπα που ενδεχομένως να μπλοκάρουν την ερωτική τους ζωή
• Να εφαρμόσουν καινούργιες δεξιότητες επικοινωνίας στις σχέσεις τους
• Να έρθουν κοντά στον εαυτό τους και τα θέλω τους
• Θα βιώσουν με βιωματικό τρόπο και βιωματικές ασκήσεις τη σύνδεση με τους άλλους και θα πάρουν πληροφορίες για τον τρόπο που σχετίζονται

Κόστος για κάθε σεμινάριο 15 ευρώ, εγγραφή για όλο τον κύκλο 50 ευρώ, άνεργοι-φοιτητές 50 ευρώ

Λογαριασμός Alpha Bank: 110.00.2310.086054
IBAN GR04 014011001100 0231 0086 054
Δικαιούχος Άννα Πετράκη
Ομάδα έως 10 άτομα. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα επικοινωνίας 210 3620243 και 6972084359 ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο.

Τόπος συνάντησης: Λεωφ.Δημοκρατίας 23 Νέο Ψυχικό (κοντά στάση φάρος Ψυχικού και στάση μετρό Εθνική Άμυνα)

Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

 
"Η Αυτονομία στη σχέση"
Σεμινάρια ψυχολογίας Happy Mondays

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 19:30μμ-21:30μμ

"Η Αυτονομία στη σχέση"

Σχέση και αυτονομία πολλές φορές μπορεί να γίνουν αντίπαλοι ή ανταγωνιστές στην προσπάθεια να δομηθεί η σχέση και να διαμορφωθεί το πλαίσιο όπου θα κινηθούν οι πρωταγωνιστές άντρας και γυναίκα. Μετά από κάποιο διάστημα όταν η έννοια του "μαζί" είναι εξουθενωτικό ή ασφυκτικό για το ζευγάρι, και τα δυναμικά στη σχέση αλλάζουν τότε η ανάγκη για αυτονομία γίνεται πιο ορατή και άμεση.
Νιώθεις να σε πνίγει η σχέση; Βιώνεις τη συντροφική σχέση με ανία, θυμό, καταπίεση; Έχεις εκρήξεις θυμού ή νιώθεις αδιέξοδο λόγω της σχέσης ή του γάμου; Τι σου λέει η έννοια της αυτονομίας, εκφράζει τις αξίες σου, τις προθέσεις σου σε συνάρτηση με το πως θες να είσαι στη σχέση σου; Πώς τη διαχειρίζεσαι;
Στη βιωματική ομιλία θα διερευνηθούν τα κοινωνικά στερεότυπα, οι οικογενειακές καταβολές, τα σχεσιακά μοντέλα ή άλλες κοινωνικοπολιτιστικές επιδράσεις που μας οδηγούν να αποφεύγουμε ή να φοβόμαστε την αυτονομία μέσα στη σχέση ή στο γάμο...

  • * Πόσο μας εγκλωβίζει η έννοια του μαζί;
  • Πότε έρχεται η Αυτονομία; Γιατί;
  • Τι της αρέσει, τι προτιμάει; Τι προσπαθεί να σου πει...
  • Ποιοι είναι οι εχθροί της, ποιοι οι σύμμαχοι της;
  • Τι σου λέει η Αυτονομία για εσένα, για τη συντροφικότητα, για την ποιότητα της σχέσης σου;
  • Ποιοι είναι οι στόχοι σου προς αυτή την κατεύθυνση;
  • Ποια βήματα μπορεί να φωτιστούν προς την Αυτονομία...



Κόστος συμμετοχής 18 ευρώ
Λογαριασμός Alpha Bank: 110.00.2310.086054
IBAN GR04 0140 1100 1100 0231 0086 054
Δικαιούχος Άννα Πετράκη
Ομάδα έως 8 άτομα
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και 6972084359 ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο, περιορισμένος αριθμός θέσεων.

 
"Γιατί παραμένω σε μια σχέση που δεν με βοηθά"
Σεμινάρια ψυχολογίας Happy Mondays

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015 19:00μμ-21:30μμ
Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2015 19:00μμ-21:30μμ
"Γιατί παραμένω σε μια σχέση που δεν με βοηθά"


Μια ενδιαφέρουσα διερεύνηση στο ταξίδι των σχέσεων, τι μας κρατά σε μια σχέση παρόλο που αυτή δεν είναι δημιουργική και πώς αυτή επηρεάζει την εικόνα μας, τη σχέση μας, την ερωτική επικοινωνία, την διάθεσή μας για πλησίασμα και μοίρασμα...Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί γιατί μένουμε σε μια σχέση που νιώθουμε ότι δεν “βγαίνει”, δεν παίρνουμε αυτά που θέλουμε ή προσπαθούμε περισσότερο από όσο μας αναλογεί...

Στη βιωματική Ομιλία θα απαντηθούν, σύμφωνα με την προσωπική ιστορία του καθένα, ερωτήματα όπως:

  • με ποιες οικογενειακές, κοινωνικές πεπεοιθήσεις μπορεί να συνδέεται αυτή η στάση
  • γιατι δεν μας βοηθά αυτή στάση, τι επίδραση έχει στη διάθεσή μας, στην επικοινωνία μας, στην καθημερινότητα μας, στην επαφή μας με τους άλλους..
  • ποιες δικές μας αξίες, δεσμεύσεις μπορεί να παραβιάζονται για να ειμαστε σύμφωνοι με αυτή την στάση
  • ποια είναι τα όνειρα μας, οι δικές μας θέσεις σχετικά με τις σχέσεις...


Το βιωματικό σεμινάριο θα χωριστεί σε δυο συναντήσεις για να μπορέσουμε να καλύψουμε όσο το δυνατόν πιο πολλές πτυχές τους και να εντοπίσουμε αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης και διαχείρισης τους..

Κοστος 40 ευρώ οι δυο συναντησεις

Λογαριασμός Alpha Bank: 110.00.2310.086054
IBAN GR 014011001100 0231 0086 054
'Ονομα Άννα Πετράκη εξόφληση 40 ευρώ έως 9 Νοεμβρίου
Ομάδα έως 10 άτομα
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και 6972084359 ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο, περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Τοπος συνάντησης: Λεωφ.Δημοκρατίας 23 Νέο Ψυχικό ( κοντά στάση φάρος Ψυχικού και σταση μετρό Εθνική Άμυνα)

Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

 
"Κρίσεις πανικού: Πως να τις αντιμετωπίσω"
Σεμινάρια ψυχολογίας Happy Mondays


Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 19:00μμ-21:30μμ
Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014 19:00μμ-21:30μμ
"Κρίσεις πανικού: Πως να τις αντιμετωπίσω"

Οι κρίσεις πανικού εμφανίζονται στην ζωή του κάθε ανθρώπου γιατι κάτι σημαντικό θέλουν να του “πουν” αλλά δεν έχουν τον τρόπο...Αρχικά προκαλούν φόβο, αμηχανία, υπερένταση, απόγνωση...Παρόλα αυτά όμως θέλουν να του εκφράσουν παρά τον τρόμο που του προκαλουν  πολλά πράγματα,όπως π.χ  ότι είναι καιρός να αλλάξει αρκετά πράγματα στην ζωή του, ότι είναι σημαντικό να αγαπήσει τον εαυτό του, να μη βάζει τους άλλους πριν από αυτόν αγνοώντας τις δικές του συναισθηματικές ανάγκες, ότι αξίζει να ζει και να λαμβάνει αυτά που θέλει από την ζωή χωρίς άγχος και ενοχές. ..Και άλλα πολλά που θα ανακαλύψουμε παρέα..
Μια διερεύνηση στο πρόβλημα των κρίσεων πανικού, σύμφωνα με την προσωπική ιστορία του καθένα,

  • τί είναι, πότε ερχονται, γιατί έρχονται
  • ποιες καταστάσεις τις τροφοδοτούν,
  • πότε μπορεί να είναι βοηθητικές, πότε όχι,
  • τι θέλουν να μας πουν
  • πως θα τις αντιμετωπίσουμε
  • ποια όπλα έχουμε στα χέρια μας για να μη μας καταβάλλουν...

Το βιωματικό σεμινάριο θα χωριστεί σε δυο συναντήσεις για να μπορέσουμε να καλύψουμε όσο το δυνατόν πιο πολλές πτυχές τους και να εντοπίσουμε αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης και διαχείρισης τους..


Κοστος 40 ευρώ οι δυο συναντησεις

Λογαριασμός Alpha Bank: 110.00.2310.086054
IBAN GR04 014011001100 0231 0086 054
'Ονομα Άννα Πετράκη εξόφληση 40 ευρώ
Ομάδα έως 10 άτομα
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και 6972084359 ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο, περιορισμένος αριθμός θέσεων
Τοπος συνάντησης: Λεωφ.Δημοκρατίας 23 Νέο Ψυχικό ( κοντά στάση φάρος Ψυχικού και σταση μετρό Εθνική Άμυνα)
Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

 
"Γιατί παραμένω σε μια σχέση που δεν με βοηθά"
Σεμινάρια ψυχολογίας Happy Mondays

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015 19:00μμ-21:30μμ
Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2015 19:00μμ-21:30μμ
"Γιατί παραμένω σε μια σχέση που δεν με βοηθά"


Μια ενδιαφέρουσα διερεύνηση στο ταξίδι των σχέσεων, τι μας κρατά σε μια σχέση παρόλο που αυτή δεν είναι δημιουργική και πώς αυτή επηρεάζει την εικόνα μας, τη σχέση μας, την ερωτική επικοινωνία, την διάθεσή μας για πλησίασμα και μοίρασμα...Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί γιατί μένουμε σε μια σχέση που νιώθουμε ότι δεν “βγαίνει”, δεν παίρνουμε αυτά που θέλουμε ή προσπαθούμε περισσότερο από όσο μας αναλογεί...

Στη βιωματική Ομιλία θα απαντηθούν, σύμφωνα με την προσωπική ιστορία του καθένα, ερωτήματα όπως:

  • με ποιες οικογενειακές, κοινωνικές πεπεοιθήσεις μπορεί να συνδέεται αυτή η στάση
  • γιατι δεν μας βοηθά αυτή στάση, τι επίδραση έχει στη διάθεσή μας, στην επικοινωνία μας, στην καθημερινότητα μας, στην επαφή μας με τους άλλους..
  • ποιες δικές μας αξίες, δεσμεύσεις μπορεί να παραβιάζονται για να ειμαστε σύμφωνοι με αυτή την στάση
  • ποια είναι τα όνειρα μας, οι δικές μας θέσεις σχετικά με τις σχέσεις...


Το βιωματικό σεμινάριο θα χωριστεί σε δυο συναντήσεις για να μπορέσουμε να καλύψουμε όσο το δυνατόν πιο πολλές πτυχές τους και να εντοπίσουμε αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης και διαχείρισης τους..

Κοστος 40 ευρώ οι δυο συναντησεις

Λογαριασμός Alpha Bank: 110.00.2310.086054
IBAN GR 014011001100 0231 0086 054
'Ονομα Άννα Πετράκη εξόφληση 40 ευρώ έως 9 Νοεμβρίου
Ομάδα έως 10 άτομα
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και 6972084359 ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο, περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Τοπος συνάντησης: Λεωφ.Δημοκρατίας 23 Νέο Ψυχικό ( κοντά στάση φάρος Ψυχικού και σταση μετρό Εθνική Άμυνα)

Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

 
Η Φθορά στην ερωτική σχέση
Σεμινάρια ψυχολογίας Happy Mondays

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014 19:00-21:30μμ
Δευτέρα  20 Οκτωβρίου 2014
19:00-21:30μμ

"Η φθορά στην ερωτική σχέση"
Μια ενδιαφέρουσα διερεύνηση στο ταξίδι των σχέσεων, θα δουμε μαζί και θα αναζητήσουμε τι φερνει τη Φθορά, ποιες συνθήκες την τροφοδοτούν και πώς αυτή επηρεάζει την εικόνα μας, τη σχέση μας, την ερωτική επικοινωνία, την διάθεσή μας για πλησίασμα και μοίρασμα...
Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί τι έφερε τη Φθορά στη σχέση μας,τι έχουμε χάσει λόγω αυτής, για ποιο λόγο δεν φεύγει, τι μας "λέει" για το/τη  σύντροφο μας, ποιον ενοχοποιεί, τι σκέψεις μας φέρνει...

Στη βιωματική Ομιλία θα απαντηθούν, σύμφωνα με την προσωπική ιστορία του καθένα, ερωτήματα όπως:

  • ποιες κοινωνικές πεποιθήσεις προσκαλούν τη Φθορά στην ερωτική σχέση;
  • Ποιες ειναι οι προσδοκιες μας απο την ερωτική σχέση;
  • Ποιοι παραγοντες τροφοδοτούν τη Φθορά;
  • Πότε έρχεται; γιατι τη συντηρούμε;
  • Ποιες δικές μας αξίες, δεσμεύσεις μπορεί να παραγκωνίζονται από τη Φθορά..
  • Ποια είναι τα όνειρα μας, οι δικές μας θέσεις σχετικά με τις ερωτικές σχέσεις...
  • τι μπορούμε να κάνουμε για να τη διώξουμε;




Aπαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 6972084359 και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο
Το βιωματικό σεμινάριο θα χωριστεί σε δυο συναντήσεις για να μπορέσουμε να καλύψουμε όσο το δυνατόν πιο πολλές πτυχές τους και να εντοπίσουμε αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης και διαχείρισης τους..

Κοστος 40 ευρώ οι δυο συναντησεις

Λογαριασμός Alpha Bank: 110.00.2310.086054
IBAN GR 014011001100 0231 0086 054
'Ονομα Άννα Πετράκη  εξόφληση 40 ευρώ έως 12 Οκτωβρίου
Ομάδα έως 10 άτομα
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και 6972084359 ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο, περιορισμένος αριθμός θέσεων



 
Κρίσεις πανικού:Από τον Πανικό στο δρόμο της Αλλαγής...
Σεμινάρια ψυχολογίας Happy Mondays

Κρίσεις πανικού:Από τον Πανικό στο δρόμο της Αλλαγής...

Οι κρίσεις πανικού εμφανίζονται στην ζωή του κάθε ανθρώπου γιατι κάτι σημαντικό θέλουν να του “πουν” αλλά δεν έχουν τον τρόπο...Αρχικά προκαλούν φόβο, αμηχανία, υπερένταση, απόγνωση...Παρόλα αυτά όμως θέλουν να του εκφράσουν παρά τον τρόμο που του προκαλουν πολλά πράγματα,όπως π.χ ότι είναι καιρός να αλλάξει αρκετά πράγματα στην ζωή του, ότι είναι σημαντικό να αγαπήσει τον εαυτό του, να μη βάζει τους άλλους πριν από αυτόν αγνοώντας τις δικές του συναισθηματικές ανάγκες, ότι αξίζει να ζει και να λαμβάνει αυτά που θέλει από την ζωή χωρίς άγχος και ενοχές. ..Και άλλα πολλά που θα ανακαλύψουμε παρέα..
Μια διερεύνηση στο πρόβλημα των κρίσεων πανικού,

  • τί είναι, πότε ερχονται, γιατί έρχονται
  • ποιες καταστάσεις τις τροφοδοτούν,
  • πότε μπορεί να είναι βοηθητικές, πότε όχι,
  • τι θέλουν να μας πουν
  • πως θα τις αντιμετωπίσουμε
  • ποια όπλα έχουμε στα χέρια μας για να μη μας καταβάλλουν...

Το βιωματικό σεμινάριο θα χωριστεί σε τέσσερις συναντήσεις για να μπορέσουμε να καλύψουμε όσο το δυνατόν πιο πολλές πτυχές τους και να εντοπίσουμε αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης και διαχείρισης τους...

Α' συνάντηση Δευτέρα 7 Απριλίου 2014 19:30-21:30μμ
Β΄Συνάντηση Δευτέρα 14 Απριλίου 2014 19:30-21:30μμ
Γ΄ Συνάντηση Δευτέρα 28 Απριλίου 2014 19:30-21:30μμ
Δ΄Συνάντηση Δευτέρα 5 Μαίου 2014 19:30-21:30μμ

Το κόστος των συναντήσεων ειναι συνολικά 80 ευρώ. Το ποσό μπορεί να καταβληθεί σε δυο δόσεις των 40 ευρώ, ά δόση πριν την έναρξη των συναντήσεων, εξόφληση έως 7 Απριλίου.
Λογαριασμός Alpha Bank: 776002101043750 'Ονομα Άννα Πετράκη
Ομάδα έως 10 άτομα
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και 6972084359 ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο, περιορισμένος αριθμός θέσεων

 
Οριοθέτηση : Προσκαλούμε την Οριοθέτηση στην ζωή μας...
Σεμινάρια ψυχολογίας Happy Mondays

Happy Mondays Βιωματική ομιλία με την Άννα Πετράκη ψυχολόγο ψυχοθεραπεύτρια οικογενειακή θεραπεύτρια ειδικευμένη σε θέματα σεξουαλικής υγείας
Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014 19:30μμ-21:30μμ

Οριοθέτηση : Προσκαλούμε την Οριοθέτηση στην ζωή μας...

Mια διερεύνηση στην έννοια της Οριοθέτησης και πώς αυτή επηρεάζει την εικόνα μας, τη σχέση μας, την ερωτική επικοινωνία, την διάθεσή μας για πλησίασμα και μοίρασμα....Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί γιατί δεν μπορούμε να βάλουμε Όρια στη σχέση μας με το σύντροφο, το φίλο, τους γονείς μας,τους συναδέρφους...Γιατί δεν μπορώ να πω «όχι»;Γιατί αναλαμβάνω παραπάνω ευθύνες από όσες μου αναλογούν;

Στη βιωματική Ομιλία θα απαντηθούν, σύμφωνα με την προσωπική ιστορία του καθένα, ερωτήματα όπως:

  • Tι μας δυσκολεύει στην Οριοθέτηση;

  • Πως την ορίζει ο καθένας από εμάς;

  • Ποιοι ρόλοι (“το καλό παιδί”, “ο σωτήρας”, “ο εξισορροπιστής” κ.α) μας αποτρέπουν απο το να έρθουμε κοντά της;

  • Μυθοι και πραγματικότητες για την Οριοθέτηση

  • Ποιες οικογενειακές, κοινωνικές πεποιθήσεις Την διαμορφώνουν

  • ταιριάζουν αυτες οι πεποιθήσεις με τα δικά μας όνειρα, αξίες, πιστεύω;

  • Σε ποια Οριοθέτηση θέλουμε να είμαστε κοντά;

Για να υποδεχτούμε το νέο έτος με μεγαλύτερα εφόδια, μεγαλύτερη αισιοδοξία και όνειρα για την ζωή μας...
Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ (12 ευρώ για φοιτητές-ανέργους)
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και 6972084359 ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο, περιορισμένος αριθμός θέσεων ομάδα έως 8 άτομα
Τόπος συνάντησης: Λεωφ.Δημοκρατίας 23 Νέο Ψυχικό (κοντά στάση φάρος Ψυχικού και στάση μετρό Εθνική Άμυνα)

 
"Γυναικεία σεξουαλικότητα"
Σεμινάρια ψυχολογίας Happy Mondays

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 19:30μμ-21:30μμ
"Γυναικεία σεξουαλικότητα" :

Μια διερεύνηση στο ποιες είναι οι πεποιθήσεις, ιδέες, σκέψεις που επηρεάζουν τη σεξουαλικότητα της γυναίκας, πώς πρέπει να είναι ο ρόλος της σήμερα, τί συναισθήματα υπάρχουν, πως βιώνει η ίδια το σεξ, την απόλαυση, γιατί έρχονται οι ενοχές...

  • σε τι συνίσταται η γυναικεία σεξουαλικότητα σήμερα
  • τι σημαίνει το σεξ για τη γυναίκα
  • ποια ειναι τα κοινωνικα στερεότυπα για τη γυναικεία σεξουαλικότητα
  • τι προσδοκιες δημιουργούν στους άντρες αλλά και στις ίδιες
  • πόσο σεξουαλική επιτρέπεται να είναι;
  • υπάρχει χώρος για τη σεξουαλικότητα της γυναίκας όταν είναι μητέρα
  • πως αυτές οι σκέψεις, ιδέες, πεποιθήσεις επηρεάζουν τις γυναίκες αλλά και τη σεξουαλικότητά τους;
  • με ποια σεξουαλικά προβλήματα μπορεί να συνδέονται αυτες οι πεποιθήσεις;



Κόστος συμμετοχής 15 ευρώ (12 για φοιτητες-ανέργους)
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και 6972084359 ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο.
Περιορισμένος αριθμός θέσεων, ομάδα έως 8 άτομα!

 
“Επιλογή ερωτικού συντρόφου:Πώς επιλέγω τον/τη σύντροφό μου;”
Σεμινάρια ψυχολογίας Happy Mondays

Ά ΜΕΡΟΣ Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013 19:30μμ-21:30μμ

Μια ενδιαφέρουσα διερεύνηση στον κόσμο των σχέσεων που θα “θρέψει” την τάση μας για επαναξιολόγηση και επαναδιαπραγμάτευση στο πολύπλοκο και μυστηριώδες κομμάτι των σχέσεων...Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί γιατι επιλέγουμε περίπου το ίδιο “πρότυπο”συντρόφου,

τι μας οδηγεί σε αυτή την επιλογή,ποιες ιδέες, πεποιθήσεις επηρεάζουν την επιλογή αυτή...

Η βιωματική ομιλία θα χωριστεί σε δυο μέρη για να μας βοηθήσει φωτίζοντας καινούργια μονοπάτια κατανόησης και εμβάθυνσης στο πώς κάνουμε τις επιλογές μας στις συντροφικές μας σχέσεις..

  • ποια είναι η έννοια της συντροφικότητας;

  • γιατι επιλέγω τον /την ίδιο/α “σύντροφο” κάθε φορά;

  • ποια ιστορία επαναλαμβάνεται;

  • ποιο μάθημα είναι να “διδαχτώ;

  • τι με αποτρέπει απο τη σωστή επιλογή

  • ποια βήματα φωτίζονται ώστε να μην επαναλάβω τα ίδια λάθη;

  • γιατί θέλω να αλλάξω τις επιλογές μου και πως μπορώ να ενισχύσω την ανάγκη μου για συντροφικότητα;

    Το Ά μερος 4 Νοεμβρίου θα επιμείνει στο θέμα της επιλογής συντρόφου (αίτια-σχεσιακά μοντέλα) και στο ΄Β μερος 11 Νοεμβρίου θα μείνουμε στους τρόπους διαχείρισης και αλλαγής...

    Κόστος 15 ευρώ (12 ευρώ για φοιτητές-ανέργους)


    Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και 6972084359 με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο, περιορισμένος αριθμός θέσεων, ομάδα έως 8 άτομα

 
"Ανδρική σεξουαλικότητα:μύθοι και αλήθειες"
Σεμινάρια ψυχολογίας Happy Mondays


Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 19:30μμ-21:30μμ
Μια διερεύνηση στο ποιες ειναι οι πεποιθήσεις, ιδέες, σκέψεις που επηρεάζουν τη σεξουαλικότητα του άντρα σήμερα, ποιες ειναι λειτουργικές και ποιες όχι και τι επιπτώσεις μπορεί να έχουν στην σεξουαλική, ερωτική και κοινωνικοεπαγγελματική του ζωή..

Αναρωτιεστε πολλές φορές, αν ειστε άντρας, για το πως εχουν διαμορφωθει οι ρόλοι και η σεξουαλικότητα του φύλο σας, ή αν είστε γυναικα, πόσο διαφορετικοί είναι οι άντρες και πόσο αλλιώς αντιλαμαβάνονται το σεξ; Είχατε ποτέ σεξουαλικό πρόβλημα ή ο σύντροφος σας(αν είστε γυναίκα) και δεν καταλαβατε ποτε γιατί συνέβη;Ελάτε να λάβετε καποιες απαντήσεις...
Θα συζητήσουμε θέματα όπως:

  • τι ειναι η ανδρική σεξουαλικότητα;
  • ποιες κοινωνικές πεποιθήσεις, ιδέες, ρόλοι την διαμορφώνουν;
  • πόσο "γρήγορο, αργό, συχνό"πρέπει να ειναι το σεξ;τι άλλοι μύθοι υπάρχουν;
  • πρέπει ο άντρας να ειναι πάντα έτοιμος για σεξουαλική πράξη;
  • σε τι συνίστανται οι καλές και οι κακές σεξουαλικές εμπειρίες;
  • πως νιώθουν οι άντρες με αυτές τις ιδέες, πεποιθήσεις, ρόλους της ανδρικής σεξουαλικότητας;ποιες προσδοκίες τους δημιουργούν;
  • πως συνδέονται αυτές οι πεποιθήσεις με σεξουαλικά προβλήματα;
  • πως αυτές οι σκέψεις, ιδέες, πεποιθήσεις επηρεάζουν τις γυναικες αλλά και τη σχέση;


Κόστος 15 ευρώ, 12 για φοιτητές, ανέργους

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και 6972084359 με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο, περιορισμένος αριθμός θέσεων, ομάδα έως 8 άτομα
Εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον θα ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος για μεγαλύτερη διερεύνηση και διείσδυση με έμφαση στους τρόπους διαχείρισης και αντιμετώπισης του συγκεκριμένου θέματος!!

 
"Νιώθω ότι δίνω στη σχέση μου αλλά δεν παίρνω..."
Σεμινάρια ψυχολογίας Happy Mondays

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 19:30μμ-21:30μμ
"Νιώθω ότι δίνω στη σχέση μου αλλά δεν παίρνω..."
Μια ματιά σε αυτή την τόσο συχνή ρήση αλλά και κατάσταση που όλοι έχουμε ακούσει, ή πει και προπαντός βιώσει....Πού είναι εντονότερη αυτή η αίσθηση στο ερωτικό, στο επαγγελματικό, στο οικογενειακό πλαίσιο; Τι συμβαίνει όταν "προσφέρουμε" και δεν παίρνουμε; Τι μας οδηγεί σε αυτή τη "συνθήκη", πώς επηρεάζει τη σχέση μας, τη διάθεσή μας, την πρόθεσή μας να παραμείνουμε στη σχέση; Πόσες φορές εχουμε αναρωτηθεί γιατί έχουμε αυτή τη θέση, τι μας συμβαίνει, γιατί εξακολουθούμε να τη διατηρούμε αφού δεν μας βοηθάει να προχωρήσουμε...

Τι συνέπειες έχει αυτό στη σχέση μας,

  • στο πως βλέπουμε τον εαυτό μας , και πως μας βλέπουν οι άλλοι
  • στην επικοινωνία μας με τον "σημαντικό άλλο"
  • με ποιες οικογενειακές, κοινωνικές πεποιθήσεις μπορεί να συνδέεται αυτή η στάση
  • ποιες δικές μας αξίες, δεσμεύσεις μπορεί να παραβιάζονται για να είμαστε σύμφωνοι με αυτή την στάση....

Κόστος συμμετοχής 15 ευρώ (12 ευρώ για φοιτητές, ανέργους)


Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και 6972084359 με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο, περιορισμένος αριθμός θέσεων, ομάδα έως 8 άτομα

 
"Γιατί παραμένω σε μια σχέση που δεν με βοηθά"
Σεμινάρια ψυχολογίας Happy Mondays


Δευτέρα  23 Σεπτεμβρίου 2013 19:30μμ-21:00μμ
"Γιατί παραμένω σε μια σχέση που δεν με βοηθά"
Μια ενδιαφέρουσα διερεύνηση στο ταξίδι των σχέσεων, τι μας κρατά σε μια σχέση παρόλο που αυτή δεν είναι δημιουργική και πώς αυτή επηρεάζει την εικόνα μας, τη σχέση μας, την ερωτική επικοινωνία, την διάθεσή μας για πλησίασμα και μοίρασμα...Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί γιατί μένουμε σε μια σχέση που νιώθουμε ότι δεν “βγαίνει”, δεν παίρνουμε αυτά που θέλουμε ή προσπαθούμε περισσότερο από όσο μας αναλογεί...
* με ποιες οικογενειακές, κοινωνικές πεπεοιθήσεις μπορεί να συνδέεται αυτή η στάση
* γιατι δεν μας βοηθά αυτή στάση, τι επίδραση έχει στη διάθεσή μας, στην επικοινωνία μας, στην καθημερινότητα μας, στην επαφή μας με τους άλλους..
*ποιες δικές μας αξίες, δεσμέυσεις μπορεί να παραβιάζονται για να ειμαστε σύμφωνοι με αυτή την στάση
* ποια είναι τα όνειρα μας, οι δικές μας θέσεις σχετικά με τις σχέσεις...


Κόστος 12 ευρώ

Εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον θα ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος για μεγαλύτερη διερεύνηση και διείσδυση με έμφαση στους τρόπους διαχείρισης και αντιμετώπισης του συγκεκριμένου θέματος!!
Aπαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 6972084359 και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο

Μια ενδιαφέρουσα διερεύνηση στο ταξίδι των σχέσεων, τι μας κρατά σε μια σχέση παρόλο που αυτή δεν είναι δημιουργική και πώς αυτή επηρεάζει την εικόνα μας, τη σχέση μας, την ερωτική επικοινωνία, την διάθεσή μας για πλησίασμα και μοίρασμα...Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί γιατί μένουμε σε μια σχέση που νιώθουμε ότι δεν “βγαίνει”, δεν παίρνουμε αυτά που θέλουμε ή προσπαθούμε περισσότερο από όσο μας αναλογεί...

  • με ποιες οικογενειακές, κοινωνικές πεπεοιθήσεις μπορεί να συνδέεται αυτή η στάση
  • γιατι δεν μας βοηθά αυτή στάση, τι επίδραση έχει στη διάθεσή μας, στην επικοινωνία μας, στην καθημερινότητα μας, στην επαφή μας με τους άλλους..
  • ποιες δικές μας αξίες, δεσμέυσεις μπορεί να παραβιάζονται για να ειμαστε σύμφωνοι με αυτή την στάση
  • ποια είναι τα όνειρα μας, οι δικές μας θέσεις σχετικά με τις σχέσεις...

Εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον θα ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος για μεγαλύτερη διερεύνηση και διείσδυση με έμφαση στους τρόπους διαχείρισης και αντιμετώπισης του συγκεκριμένου θέματος!!

- See more at: http://www.annapetraki.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=7&Itemid=18#sthash.5TLoBuNd.dpuf
 
Σχέσεις:”Δεν θέλω να δυσαρεστώ τους άλλους παρόλο το κόστος που έχω στην ζωή μου”
Σεμινάρια ψυχολογίας Happy Mondays


Δευτέρα 10 Ιουνίου 19:30μμ-21:00μμ
Σχέσεις:”Δεν θέλω να δυσαρεστώ τους άλλους παρόλο το κόστος που έχω στην ζωή μου”
Μια ενδιαφέρουσα διερεύνηση στον κόσμο του σχετίζεσθαι...Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί γιατί συμβαίνει αυτό, γιατί το κάνουμε, γιατι ενώ έχουμε προσωπικό κόστος, συνέπειες από αυτη τη στάση εμείς συνεχίζουμε...Τι συμβαίνει είναι το σύνδρομο του “καλού παιδιού”, συνδέεται με το οτι δεν θελουμε να συγκρουστούμε είναι όλα αυτά,ή είναι και άλλες ιδέες, πεποιθήσεις;

  • Ποιες πεποιθήσεις υπάρχουν για τον τρόπο που “πρέπει” να σχετιζόμαστε με τους άλλους, φίλους, οικογένεια, σύντροφο....
  • με ποιες οικογενειακές, κοινωνικές πεπεοιθήσεις μπορεί να συνδέεται αυτή η στάση
  • ποιες δικές μας αξίες, δεσμεύσεις μπορεί να παραβιάζονται για να ειμαστε σύμφωνοι με αυτή την στάση
  • ποιες είναι οι δικές μας θέσεις, προτεραιότητες που είναι να “πάρουν τη θέση” τους για να είμαστε και εμείς καλά...


Κόστος συμμετοχής 12 ευρώ
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και 6972084359 ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο, περιορισμένος αριθμός θέσεων
Τοπος συνάντησης: Λεωφ.Δημοκρατίας 23 Νέο Ψυχικό ( κοντά στάση φάρος Ψυχικού και σταση μετρό Εθνική Άμυνα)

 
Ερωτική επιθυμία
Σεμινάρια ψυχολογίας Happy Mondays

Δευτέρα  27 Μαίου 19:30μμ-21:00μμ

Ερωτική επιθυμία: Ποιοι παράγοντες την ελκουν, ποιοι την εμποδίζουν, πώς αυτή επηρεάζει την εικόνα μας, τη σχέση μας, την ερωτική επικοινωνία, την διάθεσή μας για πλησίασμα και μοίρασμα...
Πόσες φορές αναρωτιόμαστε γιατί δεν έρχεται η Ερωτική Επιθυμία ή γιατί αποφασίζει να φύγει και αν αυτό είναι τελεσίδικο ή μπορεί να ανατραπεί ή σκεφτόμαστε γιατί ο/η σύντροφος μας δεν συντονίζεται με την Ερωτική Επιθυμία... Εχει να κάνει με μας, με τον/την άλλον/η με τη σχέση, με κάτι άλλο; Μια διερεύνηση στα μονοπάτια της ερωτικής Επιθυμίας...

  • Ποιες κοινωνικές πεποιθήσεις υπάρχουν για την Ερωτική Επιθυμία, για τη συχνότητα των ερωτικών επαφών, για την ερωτική επικοινωνία..
  • είναι η ίδια η ερωτική Επιθυμία στις γυναίκες και στους άντρες
  • ποιοι είναι οι σύμμαχοί της,
  • πότε φεύγει, τι την απωθεί
  • τι την κρατάει ζωντανή, με ποιες δικές μας αξίες, προτεραιότητες για την ζωή συνδέεται....

Κόστος συμμετοχής 12 ευρώ
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και 6972084359 ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο, περιορισμένος αριθμός θέσεων έως 8 άτομα

Τόπος συνάντησης: Λεωφ.Δημοκρατίας 23 Νέο Ψυχικό ( κοντά στάση φάρος Ψυχικού και σταση μετρό Εθνική Άμυνα)



 
“Νιώθω ότι δίνω στη σχέση μου αλλά δεν παίρνω...”
Σεμινάρια ψυχολογίας Happy Mondays

Δευτέρα 13 Μαίου 19:30μμ-21:00μμ
“Νιώθω ότι δίνω στη σχέση μου αλλά δεν παίρνω...”
Μια ματιά σε αυτή την τόσο συχνή ρήση αλλά και κατάσταση που όλοι έχουμε ακούσει, ή πει και προπαντός βιώσει....Τι συμβαίνει όταν “προσφέρουμε” και δεν παίρνουμε; Τι μας οδηγεί σε αυτή τη “συνθήκη”, πως επηρεάζει τη σχέση μας, τη διάθεσή μας, την πρόθεσή μας να παραμείνουμε στη σχέση;
Τι συνέπειες έχει αυτό στη σχέση μας,

  • στο πως βλέπουμε τον ευατό μας , και πως ας βλέπουν οι άλλοι
  • στην επικοινωνία μας με τον “σημαντικό άλλο”
  • με ποιες οικογενειακές, κοινωνικές πεποιθήσεις μπορεί να συνδέεται αυτή η στάση
  • ποιες δικές μας αξίες, δεσμεύσεις μπορεί να παραβιάζονται για να ειμαστε σύμφωνοι με αυτή την στάση....

Κόστος συμμετοχής 12 ευρώ

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και 6972084359 ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο, περιορισμένος αριθμός θέσεων
Τοπος συνάντησης: Λεωφ.Δημοκρατίας 23 Νέο Ψυχικό ( κοντά στάση φάρος Ψυχικού και σταση μετρό Εθνική Άμυνα)

 
Σχέση:¨ γιατί παραμένω σε μια σχέση που δεν με βοηθά¨
Σεμινάρια ψυχολογίας Happy Mondays

M.Δευτέρα 29 Απριλίου 2013 19:30-21:00μμ
Σχέση:¨ Γιατί παραμένω σε μια σχέση που δεν με βοηθά¨
Μια ενδιαφέρουσα διερεύνηση στο ταξίδι των σχέσεων, τι μας κρατά σε μια σχέση παρόλο που αυτή δεν είναι δημιουργική και πώς αυτή επηρεάζει την εικόνα μας, τη σχέση μας, την ερωτική επικοινωνία, την διάθεσή μας για πλησίασμα και μοίρασμα...Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί γιατί μένουμε σε μια σχέση που νιώθουμε ότι δεν “βγαίνει”, δεν παίρνουμε αυτά που θέλουμε ή προσπαθούμε περισσότερο από όσο μας αναλογεί...

  • με ποιες οικογενειακές, κοινωνικές πεπεοιθήσεις μπορεί να συνδέεται αυτή η στάση
  • γιατι δεν μας βοηθά αυτή στάση, τι επίδραση έχει στη διάθεσή μας, στην επικοινωνία μας, στην καθημερινότητα μας, στην επαφή μας με τους άλλους..
  • ποιες δικές μας αξίες, δεσμέυσεις μπορεί να παραβιάζονται για να ειμαστε σύμφωνοι με αυτή την στάση
  • ποια είναι τα όνειρα μας, οι δικές μας θέσεις σχετικά με τις σχέσεις...

Εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον θα ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος για μεγαλύτερη διερεύνηση και διείσδυση με έμφαση στους τρόπους διαχείρισης και αντιμετώπισης του συγκεκριμένου θέματος!!


Κόστος συμμετοχής 12 ευρώ
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και 6972084359 ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο, περιορισμένος αριθμός θέσεων
Τοπος συνάντησης: Λεωφ.Δημοκρατίας 23 Νέο Ψυχικό ( κοντά στάση φάρος Ψυχικού και σταση μετρό Εθνική Άμυνα)

 
“Η έννοια της αυτονομίας στη σχέση”
Σεμινάρια ψυχολογίας Happy Mondays



Βιωματική Ομιλία   με την Άννα Πετράκη ψυχολόγο ψυχοθεραπεύτρια οικογενειακή θεραπεύτρια ειδικευμένη σε θέματα σεξουαλικής υγείας

Δευτέρα  1 Απριλίου 2013 19:30μμ-21:00μμ

“Η έννοια της αυτονομίας στη σχέση”
Σχέση και αυτονομία πολλές φορές μπορεί να γίνουν αντίπαλοι ή ανταγωνιστές στην προσπάθεια να δομηθεί η σχέση και να διαμορφωθεί το πλαίσιο όπου θα κινηθούν οι πρωταγωνιστές άντρας, γυναίκα... Μετά από κάποιο διάστημα όταν η έννοια του “μαζί”έχει εξαντλήσει τις μεθόδους της, και  τα δυναμικά στη σχέση αλλάζουν τότε η ανάγκη για αυτονομία γινεται πιο ορατή και άμεση...
Νιώθεις να σε πνίγει η σχέση; Βιώνεις τη συντροφική σχέση με ανία, θυμό, καταπίεση;Έχεις εκρήξεις θυμού ή νιωθεις αδιέξοδο λόγω της σχέσης ή του γάμου;Τι σου λέει η έννοια της αυτονομίας, εκφράζει τις αξίες σου, τις προθέσεις σου σε συνάρτηση με το πως θες να είσαι στη σχέση σου;Πώς τη διαχειριζεσαι;
Στη βιωματική ομιλία θα διερευνηθούν τα κοινωνικά στερεότυπα, οι οικογενειακές καταβολές, τα σχεσιακά μοντέλα ή άλλες κοινωνικοπολιτιστικές επιδράσεις που μας οδηγούν να αποφεύγουμε ή να φοβόμαστε την αυτονομία μέσα στη σχέση ή στο γάμο...

  • Πότε έρχεται η αυτονομία;
  • Τι της αρέσει, τι προτιμάει;Τι προσπαθεί να σου πει...
  • Ποιοι είναι οι εχθροί της, ποιοι οι συμμαχοί της;είναι ο χωρισμός η λύση μόνο;
  • Τι σου λέει η αυτονομία στη σχέση για εσένα, για τη συντροφικότητα,για την ποιότητα της σχέσης σου;
  • Ποιοι ειναι οι στόχοι σου προς αυτή την κατεύθυνση;
  • Ποια βήματα μπορεί να φωτιστούν προς την αυτονομία...


Κόστος συμμετοχής 12 ευρώ
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και 6972084359 ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο, περιορισμένος αριθμός θέσεων

Τοπος συνάντησης: Λεωφ.Δημοκρατίας 23 Νέο Ψυχικό ( κοντά στάση φάρος Ψυχικού και σταση μετρό Εθνική Άμυνα)

 
"Η κρίση στην ερωτική σχέση"
Σεμινάρια ψυχολογίας Happy Mondays

Δευτέρα  4 Μαρτίου 19:30μμ-21:00μμ
"Η κρίση στην ερωτική σχέση"

Συχνά ακούμε και βιώνουμε και οι ίδιοι την κρίση στην ερωτική μας σχέση...Νιώθετε ότι ο/η σύντροφος έχει πάρει απόσταση συναισθηματική; Νιώθετε ότι δεν είναι εκεί όταν τον/την χρειάζεστε; Έχουν αραιώσει οι ερωτικές επαφές; Ο θυμός και η απογοήτευση τι σας λένε για τη σχέση σας; Αισθάνεστε ακινητοποιημένος/η;

Μια διερεύνηση στην έννοια της κρίσης στην ερωτική σχέση, στους παράγοντες που την φέρνουν, στις θετικές και αρνητικές συνέπειες της, στον τρόπο που μας βοηθά ή όχι να συνεχίσουμε την σχέση μας, και στους τρόπους διαχείρισης της χωρίς πανικό και ένταση!

  • Η κρίση στην ερωτική σχέση ποιους συμμάχους έχει;
  • Τι προσπαθεί να σας πεί; Πότε έρχεται;
  • Τι συνέπειες έχει η κρίση στην ερωτική σχέση στην καθημερινότητά μας
  • και στην συναισθηματική μας διάθεση;
  • Με ποια σεξουαλικά προβληματα μπορεί να συνδέεται η κρίση στη σχέση στους άντρες και στις γυναικες;
  • Ποιες πεποιθήσεις, ιδέες κοινωνικές νόρμες την τροφοδοτούν
  • Τι να κάνω για να τη διαχειριστώ;

Κόστος συμμετοχής 12 ευρώ

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και 6972084359 ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο, περιορισμένος αριθμός θέσεων
Τοπος συνάντησης: Λεωφ.Δημοκρατίας 23 Νέο Ψυχικό ( κοντά στάση φάρος Ψυχικού και σταση μετρό Εθνική Άμυνα)

 
Ερωτική ζήλεια
Σεμινάρια ψυχολογίας Happy Mondays

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 19:30-21:00μμ

Ερωτική ζήλεια

Η ερωτική ζήλεια είναι πολλές φορές ένα ισχυρό συναίσθημα που βιώνουν οι άνθρωποι στις σχέσεις..Μπορεί κάποιες φορές να κινητοποιεί τη σχέση ή άλλες φορές να την ακινητοποιεί! Εχετε αισθανθεί ποτέ ότι η ερωτική ζήλεια έχει μπει ανάμεσα στη σχέση σας; Έχετε παρατηρήσει πότε έρχεται; Εχετε αισθανθεί ότι η ζήλεια σας κυριεύει χωρίς λόγο;Έχετε νιώσει εσείς το “θύμα” της ζήλειας χωρίς να έχετε δώσει δικαιώματα για κάτι τέτοιο;

Μια διερεύνηση στην ερωτική ζήλεια στους άντρες και στις γυναίκες και με ποιους τρόπους συνδέεται με την ανασφάλεια, την ανοχή, την ένταση..

  • Η ερωτική ζήλεια ποιους συμμάχους έχει;
  • Ποιες πεποιθήσεις, ιδέες κοινωνικές νόρμες την τροφοδοτούν
  • Η ερωτική ζήλεια, η ανασφάλεια, η ανάγκη ελέγχου τι προσπαθούν να σας πουν;
  • Με ποιους τρόπους η ερωτική ζήλεια μας αποστασιοποιεί απο τη χαρά της σχέσης; *
  • Με ποια σεξουαλικά προβληματα μπορεί να συνδέεται η ερωτική ζήλεια στους άντρες και στις γυναικες;
  • Γιατι η ερωτική ζήλεια δεν βοηθάει τη σεξουαλικότητα, την απόλαυση, την καλή λειτουργια της σχέσης;

Εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον θα ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος για μεγαλύτερη διερεύνηση και διείσδυση με έμφαση στους τρόπους διαχείρισης και αντιμετώπισης της ερωτικής ζήλειας!

Κόστος 12 ευρώ

Τόπος συνάντησης Λεωφ.Δημοκρατίας 23 Νέο Ψυχικό

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και 6972084359 ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο, περιορισμένος αριθμός θεσεων

 
Σεξουαλικότητα και ενοχή
Σεμινάρια ψυχολογίας Happy Mondays

4 Φεβρουαρίου 2013 19:30-21:00μμ

Σεξουαλικότητα και ενοχή
Η σεξουαλικότητα και η ενοχή ειναι δυο έννοιες που για πολλους ανθρώπους είναι συνυφασμένες, λειτουργούν σχεδόν ταυτόχρονα. Εχετε αισθανθεί ποτέ ότι η ενοχή συνδέεται με το τι θα πει ο/η σύντροφος για τη σεξουαλικη σας απόδοση, αν καποια φορά ήσαστε διαφορετικος/ή; Είστε όπως θέλετε στο σεξ η κρύβεστε; Εχετε αισθανθεί ενοχές αφηνοντας τα παιδια σπιτι και πηγαινοντας με το/τη σύζυγο ενα ρομαντικό δειπνο;
Μια διερεύνηση στη σεξουαλικότητα στους άντρες και στις γυναίκες και με ποιους τρόπους συνδέεται με την ενοχή...
Η μια έννοια μπορεί να μην αναιρει την άλλη, μπορεί και κάποιες φορές να την εντείνει αλλά είναι σημαντική η όσο το δυνατόν πιο συμβατη μεταξύ τους συμβιωση χωρίς κόστος στην ερωτική μας ζωή!

  • Γιατι το σεξ εμπεριέχει ενοχή;
  • Ποιες πεποιθήσεις το καθιστούν κακό ή ενοχικό;
  • Ποιες άλλες έννοιες συμμαχούν με την ενοχή;
  • Με ποιους τρόπους η ενοχή μας αποστασιοποιεί απο τη χαρά του σεξ;
  • Με ποια σεξουαλικά προβληματα μπορεί να συνδέεται η ενοχή στους άντρες και στις γυναικες;
  • Η έλλειψη οργασμού μπορει να συνδέεται με την ενοχή;
  • Γιατι η ενοχή δεν βοηθάει τη σεξουαλικότητα, την απόλαυση, την καλή λειτουργια της σχέσης;

Εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον θα ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος για μεγαλύτερη διερεύνηση και διείσδυση με έμφαση στους τρόπους διαχείρισης και αντιμετώπισης της ενοχής στη σεξουαλικότητα !!

Κόστος 12 ευρώ
Aπαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 6972084359 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο


 
Σεξουαλικότητα και εικόνα εαυτού

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου

Mια διερεύνηση στην έννοια της σεξουαλικότητας και πώς αυτή επηρεάζει την εικόνα μας, τη σχέση μας, την ερωτική επικοινωνία, την διάθεσή μας για πλησίασμα και μοίρασμα....

  • ποιος είναι ο “ιδανικός “σεξουαλικός άντρας /γυναίκα
  • πως νιώθουν άντρες και γυναικες με αυτές τις ιδέες;
  • πως επηρεάζουν αυτές οι πεποιθήσεις τη σεξουαλικότητά του άντρα και της γυναίκας ;
  • γιατί κάποιοι νιώθουν “ ανεπαρκείς σεξουαλικά”;
 
Γυναικεία σεξουαλικότητα

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου

Μια διερεύνηση στο ποιες είναι οι πεποιθήσεις, ιδέες, σκέψεις που επηρεάζουν τη σεξουαλικότητα της γυναίκας, πώς πρέπει να είναι ο ρόλος της σήμερα, τί συναισθήματα υπάρχουν, πως βιώνει η ίδια το σεξ, η απόλαυση, οι ενοχές...

  • σε τι συνίσταται η γυναικεία σεξουαλικότητα σήμερα τι σημαίνει το σεξ για τη γυναίκα
  • ποια ειναι τα κοινωνικα στερεότυπα για τη γυναικεία σεξουαλικότητα
  • τι προσδοκιες δημιουργούν στους άντρες αλλα και στις ίδιες
  • πόσο σεξουαλική επιτρέπεται να είναι;
  • υπάρχει χώρος για τη σεξουαλικότητα της γυναίκας όταν είναι μητέρα
  • πως αυτές οι σκέψεις, ιδέες, πεποιθήσεις επηρεάζουν τις γυναίκες αλλά και τη σεξουαλικότητά τους;
 
Ανδρική σεξουαλικότητα:μύθοι και αλήθειες

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Μια διερεύνηση στο ποιες ειναι οι πεποιθήσεις, ιδέες, σκέψεις που επηρεάζουν τη σεξουαλικότητα του άντρα σήμερα, ποιες ειναι λειτουργικές και ποιες όχι και τι επιπτώσεις μπορεί να έχουν στην σεξουαλική, ερωτική και κοινωνικοεπαγγελματική του ζωή...

  • τι ειναι η ανδρική σεξουαλικότητα;
  • ποιες κοινωνικές πεποιθήσεις, ιδέες, ρόλοι την διαμορφώνουν;
  • πόσο “γρήγορο, αργό, συχνό”πρέπει να ειναι το σεξ;
  • πρέπει ο άντρας να ειναι πάντα έτοιμος για σεξουαλικη πράξη;
  • σε τι συνίστανται οι καλές και οι κακές σεξουαλικές εμπειρίες;
  • πως νιώθουν οι άντρες με αυτές τις ιδέες, πεποιθήσεις, ρόλους της ανδρικής σεξουαλικότητας;ποιες προσδοκίες τους δημιουργούν;
  • πως αυτές οι σκέψεις, ιδέες, πεποιθήσεις επηρεάζουν τις γυναικες αλλά και τη σχέση;
 
Ερωτική επιθυμία

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ποιοι παράγοντες την ελκουν, ποιοι την εμποδίζουν, πώς αυτή επηρεάζει την εικόνα μας, τη σχέση μας, την ερωτική επικοινωνία, την διάθεσή μας για πλησίασμα και μοίρασμα...

  • πότε έρχεται, τι τη φέρνει, πόσο διαρκεί
  • τι της αρέσει
  • πότε φεύγει
  • τι την κρατάει
  • τι την απωθεί
 
Μοναξιά: πότε μπορεί να είναι δημιουργική και πότε “προβληματική”;

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Μια διερεύνηση στην έννοια της μοναξιάς, στους παράγοντες που την φέρνουν κοντά μας, στις θετικές και αρνητικές συνέπειες της, στον τρόπο που μας βοηθά ή όχι να συνεχίσουμε την ζωή μας, αποτελεί ένα διάλλειμα ή μια μόνιμη κατάσταση στην ερωτική μας ζωή;

Ελάτε να απαντήσουμε μαζί στην πρόκληση της,

  • να διερευνήσουμε πως ξεκινάει,
  • τι κίνητρα έχει,
  • τι την κρατάει στην ζωή μας
  • και ποιες είναι οι προθέσεις της....
  • Είναι δημιουργική ή όχι,
  • και γιατί τη φοβομαστε τόσο πολύ;
 
“Νιώθω ότι δίνω στη σχέση μου αλλά δεν παίρνω...”

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Μια ματιά σε αυτή την τόσο συχνή ρήση αλλά και κατάσταση που όλοι έχουμε ακούσει, ή πει και προπαντός βιώσει....Τι συμβαίνει όταν "προσφέρουμε" και δεν παίρνουμε; Τι μας οδηγεί σε αυτή τη "συνθήκη", ποιες πεποιθήσεις μας καθοδηγούν σε αυτήν;

Τι συνέπειες έχει αυτό στη σχέση μας,

  • στην εξέλιξή της,
  • στην καθημερινότητά μας,
  • στην συναισθηματική μας διάθεση
  • στην επικοινωνία μας με τους άλλους....
 
Σχέση:¨ γιατί παραμένω σε μια σχέση που δεν με βοηθά¨

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Μια ενδιαφέρουσα διερεύνηση στο ταξίδι των σχέσεων, τι μας κρατά σε μια σχέση παρόλο που αυτή δεν είναι δημιουργική και πώς αυτή επηρεάζει την εικόνα μας, τη σχέση μας, την ερωτική επικοινωνία, την διάθεσή μας για πλησίασμα και μοίρασμα...

  • ποιες πεποιθήσεις υπάρχουν για τις σχέσεις
  • τι δεσμεύσεις έχουν οι σχέσεις
  • τι υποσχέσεις δίνουν
  • ποια είναι τα όνειρα των σχέσεων
  •  
    Κρίσεις πανικού: Πρόκληση για αλλαγή

    Δευτέρα 11 Ιουνίου

    Tι είναι, πότε έρχονται, τι μήνυμα φέρνουν

  • γιατί είναι τόσο ενοχλητικές και επίμονες
  • τι δεν τους αρέσει να τους κάνουν
  • σε τι αρέσκονται
  • ποιες είναι οι επιθυμίες τους
  • πότε “ζορίζονται”....
  • τι απεχθάνονται
  • τι μπορώ να κάνω για να τις περιορίσω
  •  
    Επιλογή ερωτικού συντρόφου "Πώς επιλέγω τον/τη σύντροφo;"

    Δευτέρα 28 Μαϊου

  • Ποιες είναι οι πεποιθήσεις για την επιλογή του/της ερωτικής συντρόφου;
  • γιατι επιλέγω τον /την ίδιο/α "σύντροφο" κάθε φορά;
  • ποια ιστορία επαναλαμβάνεται;
  • ποιο μάθημα είναι να "διδαχτώ";
  • ποια είναι η έννοια της συντροφικότητας;
  •