Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Οικογενειακή θεραπεύτρια εξειδικευμένη σε θέματα σεξουαλικής υγείας

Newsletter

Εγγραφείτε στην λίστα συνδρομητών μας για να λαμβάνετε άμεσες ενημερώσεις σχετικά με τις δραστηριότητες μας!
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Ατομική θεραπεία

περιλαμβάνει συνεργατική δουλειά μεταξύ ψυχοθεραπευτή και θεραπευόμενου. Η θεραπευτική δουλειά εστιάζει σε μη ενοχοποιητικές πρακτικές, στην ενδυνάμωση των σχέσεων του ανθρώπου και τη σύνδεσή του με τις αξίες, τα όνειρα, τις ικανότητες και δεξιότητες που έχει για να προχωρήσει στην ζωή του. Η σύνδεση με την οικογένεια τους φίλους ή ανθρώπους που τον/την/@ έχουν  επηρεάσει αξιακά είναι σημαντικές πηγές βοήθειας, στις οποίες δίνεται η απαραίτητη σημασία για να συνδεθεί ξανά ο άνθρωπος με τους σημαντικούς άλλους από μια άλλη θέση.

Περισσότερα...
 
Οικογενειακή θεραπεία

Η οικογενειακή θεραπεία στοχεύει στη βελτίωση της λειτουργίας της οικογένειας ως ομάδας αλλά και τη βελτίωση της λειτουργικότητας του κάθε μέλους ξεχωριστά.  Τα μέλη της οικογένειας βρίσκονται σε συνεχή αλληλεπίδραση μεταξύ τους, αλλά και με το κοινωνικό περιβάλλον μέσα στο οποίο είναι ενταγμένα.

Περισσότερα...
 
Ομαδική θεραπεία

Προτείνεται σε πρόβλήματα που αφορούν διαπροσωπικές σχέσεις αλλά και προβλήματα καθημερινότητας ή και πιο σοβαρές συναισθηματικές ή άλλες δυσκολίες όπου τα μέλη της ομάδας μοιράζονται παρόμοιες εμπειρίες, γίνεται ξεκαθάρισμα και αποδόμηση κυρίαρχων κοινωνικών και οικογειασκών πεποιθήσεων και έτσι η πλούσια σε συναισθήματα και διάδραση διεργασία της ομάδας προχωράει.

Η εξωτερίκευση των προβλημάτων από τον «εσωτερικό κόσμο» των ανθρώπων ή της οικογένειας ως σύνολο, επιτρέπει θεραπευτές και θεραπευόμενους να δουλέψουν συνεργατικά προκειμένου να μετατρέψουν τα προβλήματα (και όχι τον ίδιο τον θεραπευόμενο/η ή την οικογένεια) σε αντικείμενο διερεύνησης & επιρροής από τους ανθρώπους. Οι θεραπευόμενοι προσκαλούνται να πάρουν θέση ως προς το είδος της σχέσης που επιθυμούν να αναπτύξουν με το πρόβλημα.

Περισσότερα...
 
Θεραπεία ζευγαριού

Τα ζευγάρια κουβαλούν τη δική τους ιστορία όπως και το κάθε μέλος ξεχωριστά, που φέρει τις εγγραφές από τη δική του πατρική οικογένεια, τα δικά του τραυματικά βιώματα και τις προσδοκίες που έχει από το/τη σύντροφό του αλλά και τις προσδοκίες που μπορεί να έχει και ο ίδιος ο κοινωνικός περίγυρος. Στη θεραπεία ζευγαριού μαθαίνει ο ένας να ακούει την ιστορία του άλλου, βλέπει πιο ξεκάθαρα τις προθέσεις και τα όνειρα του άλλου για την ζωή και τη σχέση και καταθέτει τη δική του ιστορία και προθέσεις που έχει για να δουν τελικά αν μπορούν ή όχι να συνεργαστούν προς μια κοινή κατεύθυνση ζωής χωρίς επιρροές από εξωγενείς παράγοντες.  Συχνά παρουσιάζονται προβλήματα επικοινωνίας, προβλήματα στη σχέση, σεξουαλικά προβλήματα, απιστία, κρίση στη σχέση ή ακόμα και κρίση ηλικίας που επηρεάζει τη σχέση ή το γάμο.

Περισσότερα...