Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Οικογενειακή θεραπεύτρια εξειδικευμένη σε θέματα σεξουαλικής υγείας

Newsletter

Εγγραφείτε στην λίστα συνδρομητών μας για να λαμβάνετε άμεσες ενημερώσεις σχετικά με τις δραστηριότητες μας!
Θεραπεία ζευγαριού

Τα ζευγάρια κουβαλούν τη δική τους ιστορία όπως και το κάθε μέλος ξεχωριστά, που φέρει τις εγγραφές από τη δική του πατρική οικογένεια, τα δικά του τραυματικά βιώματα και τις προσδοκίες που έχει από το/τη σύντροφό του αλλά και τις προσδοκίες που μπορέι να έχει και ο ίδιος ο κοινωνικός περίγυρος. Στη θεραπεία ζευγαριού μαθαίνει ο ένας να ακούει την ιστορία του άλλου, βλέπει πιο ξακάθαρα τις προθέσεις και τα όνειρα του άλλου για την ζωή και τη σχέση και καταθέτει τη δική του ιστορία και προθέσεις που έχει για να δουν τελικά αν μπορούν ή όχι να συνεργαστούν προς μια κοινή κατεύθυνση ζωής χωρίς επιρροές απο εξωγενείς παράγοντες.  Συχνά παρουσιάζονται προβλήματα επικοινωνίας, προβλήματα στη σχέση, σεξουαλικά προβλήματα, απιστία, κρίση στη σχέση ή ακόμα και κρίση ηλικίας που επηρεάζει τη σχέση ή το γάμο.

 


Η θεραπεία ζευγαριού έχει στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων σχέσης, τη βελτίωση και τον επαναπροσδιορισμό της, την κατάρρευση των μύθων, την επίτευξης καλύτερης επικοινωνίας, της αμοιβαίας κατανόησης, την αποδοχή της διαφορετικότητας του κάθε ατόμου σκοπεύοντας στη «συνεργασία» και τον αλληλοσεβασμό.

Το θεραπευτικό πλαίσιο παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον που βοηθά τα μέλη του ζευγαριού να γνωρίσουν ο ένας τον άλλο με έναν νέο τρόπο που σέβεται την ιστορία τους, τις ανάγκες τους και τα όνειρα  τους στη ζωή.

Οι θεραπευτικές τεχνικές ενθαρρύνουν την ανακάλυψη των κοινών προθεσεών τους και παρέχουν ανακούφιση από τις επιδράσεις της απογοήτευσης, της αλληλοκατηγόριας, των συγκρούσεων και του θυμού.

Η Θεραπεία ζεύγους είναι συνήθως βραχείας διάρκειας διαρκεί συνήθως από 6 έως 12 συνεδρίες.

Στα σεξουαλικά προβλήματα μπορεί να βοηθήσει παράλληλα με ατομική ψυχοθεραπεία για το σεξουαλικό πρόβλημα, εκτονώνοντας και μειώνοντας την ένταση και τις συγκρούσεις που μπορεί συχνα να οδηγήσουν σε διαζύγιο ή χωρισμό. Με αυτό τον τρόπο διευκολύνεται και η ατομική ψυχοθεραπεία αφού οι εντάσεις και οι συγκρούσεις συνήθως επιδεινώνουν την πορεία του σεξουαλικού προβλήματος.