Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Οικογενειακή θεραπεύτρια εξειδικευμένη σε θέματα σεξουαλικής υγείας

Newsletter

Εγγραφείτε στην λίστα συνδρομητών μας για να λαμβάνετε άμεσες ενημερώσεις σχετικά με τις δραστηριότητες μας!
Ομαδική θεραπεία

Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις διαπροσωπικές αλληλεπιδράσεις των ανθρώπων, σε προβλήματα που αφορούν διαπροσωπικές σχέσεις αλλά και προβλήματα καθημερινότητας ή και πιο σοβαρές συναισθηματικές ή άλλες δυσκολίες όπου μοιράζονται οι εμπειρίες με τα μέλη της ομάδας και έτσι η πλούσια σε συναισθήματα και διάδραση διεργασία της ομάδας προχωράει.

 

 


Η ομαδική ψυχοθεραπεία έχει σκοπό να βοηθήσει τα άτομα που συμμετέχουν στην ομάδα ώστε να αντιμετωπίζουν πιο αποτελεσματικά τις συναισθηματικές τους δυσκολίες, και να επιτύχουν την προσωπική τους ανάπτυξη κι αυτογνωσία. Η διάρκεια κάθε ομαδικής συνεδρίας είναι 2 ώρες και τα μέλη της ομάδας συναντιούνται μια φορά την εβδομάδα με την ψυχοθεραπεύτρια, τη συμφωνημένη μέρα κι ώρα.

  • Σε μια θεραπευτική ομάδα μπορούν να συμμετέχουν ενήλικες κάθε ηλικίας, γυναίκες & άνδρες, που βίωσαν στο παρελθόν, ή βιώνουν σ’αυτή τη φάση της ζωής τους δυσκολίες στο γάμο, σχέση, εργασία, παιδιά που θέλουν να επεξεργαστούν, ή μπορεί απλά να επιδιώκουν την προσωπική τους αυτο-βελτίωση, αυτογνωσία και αυτοανάπτυξη.
  • Συνήθως βοηθάει πολύ χωρίς να είναι απαραίτητη προυπόθεση εάν παρακολούθησαν στο παρελθόν, ή συμμετέχουν τώρα σε ατομική ψυχοθεραπεία.
  • Στην ομάδα μπορούν να συμμετέχουν από 4 έως 12 άτομα..

Επίσης πέρα από τη θεραπευτική ομάδα υπάρχει και η ομάδα αυτογνωσίας που μπορεί να έχει  συγκεκριμένο αριθμό συναντήσεων και να πραγματεύεται κάποιο συγκεκριμένο θέμα όπως π.χ αντιμετώπιση κρίσεων πανικού ή άγχους ή προβλήματα σχέσεων και επικοινωνίας.