Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Οικογενειακή θεραπεύτρια εξειδικευμένη σε θέματα σεξουαλικής υγείας

Newsletter

Εγγραφείτε στην λίστα συνδρομητών μας για να λαμβάνετε άμεσες ενημερώσεις σχετικά με τις δραστηριότητες μας!
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Νέος κύκλος Σεμιναρίων Happy Mondays
Σεμινάρια ψυχολογίας Happy Mondays

Κύκλος τεσσάρων δίωρων βιωματικών σεμιναρίων με στόχο την αποδόμηση και επαναδιαπραγμάτευση με καινούργιο, πιο λειτουργικό τρόπο εννοιών, τρόπων συμπεριφοράς αλλά και σχετίζεσθαι. Μέσα από τα σεμινάρια αυτά αναδεικνύεται η βιωματική γνώση που έχουμε όλοι «ειδικοί» και μη, σε θέματα ζωής & ψυχολογίας. Επιπλέον ενθαρρύνεται η  δυνατότητα αξιολόγησης των κατεστημένων κυρίαρχων κοινωνικών ιδεών καθώς και  η διερεύνηση του τι ταιριάζει στον καθένα χωριστά από τα μέλη της ομάδας- που θα δημιουργείται κάθε φορά- σύμφωνα με τις δικές του αξίες και πεποιθήσεις που έχει διαμορφώσει μέσα από την εμπειρία του και τις δεξιότητες του  από την ζωή.!

Δευτέρα  16 Οκτωβρίου 2017 19:30-21:30μμ
Αντιδρώντας στην Υπερανάλυση, τον καλύτερο φίλο του Άγχους
: Mία διερεύνηση στην έννοια του της Υπερανάλυσης, πότε έρχεται, τι τρικλοποδιές μας βάζει, πως συνδέεται με το Άγχος, τι την τροφοδοτεί και με ποιους άλλους παράγοντες μπορεί να συνδέεται. Γιατί επιτρέπουμε να μας ταλαιπωρεί και πότε εμείς καταφέρνουμε να αντιδράσουμε και να κυριαρχήσουμε πάνω της. Με ποιους τρόπους μπορούμε να την περιορίσουμε ακόμα περισσότερο.

Δευτέρα  30 Οκτωβρίου 2017 19:30-21:30μμ
"Γιατί παραμένω σε μια σχέση που δεν με βοηθά" Μια ενδιαφέρουσα διερεύνηση στο ταξίδι των σχέσεων, στις κυρίαρχες κοινωνικές και οικογενειακές πεποιθήσεις για τις σχέσεις, τι μας κρατά σε μια σχέση παρόλο που αυτή δεν είναι δημιουργική και πώς αυτή επηρεάζει την εικόνα μας, τη σχέση μας, την διάθεση μας. Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί γιατί μένουμε σε μια σχέση που νιώθουμε ότι δεν “βγαίνει”, δεν παίρνουμε αυτά που θέλουμε ή προσπαθούμε περισσότερο από όσο μας αναλογεί απλά γιατί μας έχει επιβληθεί ότι «πρέπει να κρατήσουμε και να υποστηρίξουμε τη σχέση μας».

Δευτέρα  13 Νοεμβρίου 2017 19:30-21:30μμ
Άνοιγμα στην Ερωτική επικοινωνία
Μια ενδιαφέρουσα διερεύνηση στον κόσμο των σχέσεων που θα “θρέψει” την τάση μας για επαναξιολόγηση και επαναδιαπραγμάτευση στο πολύπλοκο και μυστηριώδες κομμάτι των σχέσεων.    Πόσο ανοικτοί είμαστε να επικοινωνήσουμε ερωτικά με το/τη σύντροφο μας ή να καλέσουμε ένα ερωτικό/ή σύντροφο κοντά μας;
• Ποιοι είναι οι εχθροί της Ερωτικής Επικοινωνίας; Ποιοι είναι οι σύμμαχοι της;
• Πόσο χαλαροί είμαστε κατά τη σωματική επαφή, στην ανταλλαγή ερωτικών συναισθημάτων και να έρθουμε σε επαφή σωματικά και ψυχικά με το σύντροφό μας; • Πόσο δύσκολο είναι να εμπλακούμε συναισθηματικά και να διατηρήσουμε ισορροπημένη μια ερωτική σχέση;
Το Άνοιγμα στην Ερωτική Επικοινωνία θα μας επιτρέψει να απολαύσουμε μια ερωτική επαφή, μια ερωτική σχέση, ώστε να είμαστε τόσο ανοιχτοί ώστε  να δώσουμε και να δοθούμε.

Δευτέρα  4 Δεκεμβρίου 2017 19:30-21:30μμ Προσκαλώντας την Οριοθέτηση στην ζωή μας. Mία διερεύνηση στην έννοια της Οριοθέτησης και πώς αυτή επηρεάζει την εικόνα μας, τη σχέση μας, την εργασία μας, την διάθεσή μας, τις οικογενειακές και φιλικές σχέσεις. Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί γιατί δεν μπορούμε να βάλουμε Όρια στη σχέση μας με το σύντροφο, το φίλο, τους γονείς μας, τους συναδέρφους. Γιατί δεν μπορώ να πω «όχι»; Γιατί αναλαμβάνω παραπάνω ευθύνες από όσες μου αναλογούν; Θα δούμε την Οριοθέτηση, θα τη συμβουλευτούμε και θα μας πει τρόπους για να είμαστε καθημερινά δίπλα της χωρίς να νιώθουμε ότι οι άλλοι μας «παραβιάζουν».

Οι συμμετέχοντες του κύκλου θα βοηθηθούν στο να μάθουν να
• Να επικοινωνούν με πιο λειτουργικούς για αυτούς τρόπους
• Να δίνουν δημιουργικές λύσεις όταν η επικοινωνία με τους άλλους μπλοκάρει
• Να ακούνε καλύτερα τι ταιριάζει στους ίδιους με γνώμονα τις αξίες τους, τα όνειρά τους και το όραμα τους για την ζωή
• Να οριοθετούνται
• Να διακρίνουν πότε η σχέση δεν είναι βοηθητική για τους ίδιους
• Να εφαρμόσουν καινούργιες δεξιότητες επικοινωνίας στις σχέσεις τους
• Να έρθουν κοντά στον εαυτό τους και τα θέλω τους


Κόστος 70 ευρώ για όλο τον κύκλο, συμμετοχή για το κάθε σεμινάριο χωριστά 20 ευρώ (15 ευρώ για φοιτητές).
Λογαριασμός Alpha Bank: 110.00.2310.086054
IBAN GR04 014011001100 0231 0086 054
Δικαιούχος Άννα Πετράκη
Ομάδα έως 10 άτομα
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και 6972084359 ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο, περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Τόπος συνάντησης: Λεωφ.Δημοκρατίας 23 Νέο Ψυχικό ( κοντά στάση φάρος Ψυχικού και στάση μετρό Εθνική Άμυνα)

Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.