Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Οικογενειακή θεραπεύτρια εξειδικευμένη σε θέματα σεξουαλικής υγείας

Newsletter

Εγγραφείτε στην λίστα συνδρομητών μας για να λαμβάνετε άμεσες ενημερώσεις σχετικά με τις δραστηριότητες μας!
Ατομική θεραπεία- Αφηγηματική Θεραπεία

περιλαμβάνει συνεργατική δουλειά μεταξύ ψυχοθεραπευτή και πελάτη και μέσω της αποδόμησης και επαναδόμησης μη βοηθητικών πεποιθήσεων και συμπεριφορών του έρχεται η αλλαγή. Η οικογένεια οι φίλοι ή οι συγγενείς ή ακόμα και προσωπα της φαντασίας ή άτομα που δεν έχει συναντήσει δια ζώσης αλλά τον έχουν επηρεάσει αξιακά είναι σημαντικές πηγές βοήθειας, στις οποίες δίνεται η απαραίτητη σημασία για να συνδεθεί ξανά ο άνθρωπος με τους σημαντικούς άλλους από μια άλλη θέση ή να επαναπροσδιορίσει τις αξίες του που ενδεχομένως το πρόβλημα τον εκανε να ξεχάσει ή ακόμα και να απαξιώσει.

 


 

«Ο άνθρωπος είναι ο άνθρωπος και το πρόβλημα είναι το πρόβλημα»

Michael White

Η Αφηγηματική Ψυχοθεραπεία είναι μία εξέλιξη των Συστημικών Θεραπειών, κατά άλλους κομμάτι της Συστημικής Θεραπείας και κατά άλλους ένα βήμα πέρα από αυτήν. Διαμορφώθηκε από την ομάδα του Michael White, αυστραλού ψυχοθεραπευτή και του David Epston, νεοζηλανδού ψυχοθεραπευτή. Είναι μία θεραπεία που εντάσσεται στην κονστρουξιονιστική παράδοση της ψυχοθεραπείας.

Η πρακτική της έχει τη ζεστασιά της πρακτικής του Rogers αλλά και την ισχυρή δυναμική αλλαγής που φέρει η επικέντρωση στις λύσεις. Είναι μία ψυχοθεραπευτική πρακτική που αποφεύγει συνειδητά την ένταξη της προσωπικότητας του ανθρώπου σε νόρμες και βοηθά τον ενδιαφερόμενο να συνδεθεί με τις αξίες του, τα αποθέματά του καθώς και με τους σημαντικούς άλλους της ζωής και της ιστορίας του. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργεί τις συνθήκες για μια επαναδιήγηση της τρέχουσας ιστορίας του, της παρελθούσας ιστορίας του και των μελλοντικών του δυνατοτήτων, μία επαναδιήγηση η οποία είναι θεραπευτική για το άτομο αλλά και δημιουργός εναλλακτικών τρόπων συνομιλίας του ατόμου με το περιβάλλον του.

Προβλήματα που αναλαμβάνω στην ατομική Θεραπεία.

ΕΝΗΛΙΚΕΣ

 • Κρίση πανικού (βλ.άρθρο),
 • άγχος,
 • πένθος,
 • φοβίες
 • προβλήματα επικοινωνίας στη σχέση,
 • στην οικογένεια, με το παιδί
 • Χαμηλή αυτοεκτίμηση,
 • σωματοποιημένο άγχος (νεύρωση στομάχου, κολίτιδα, αλλεργίες κτλ),
 • δυσκολία στις διαπροσωπικές σχέσεις,
 • σεξουαλικά προβλήματα, προβλήματα στύσης, σεξουαλική φοβία, πόνος στην σεξουαλική επαφή, πρόωρη εκσπερμάτιση, κολεόσπασμος είναι επίσης σοβαρά προβλήματα που επιβαρύνουν σημαντικά την καθημερινότητα και λειτουργικότητα του ατόμου.
ΕΦΗΒΟΙ
 • Προβλήματα σχολικής επίδοσης εφήβων, συμπεριφοράς στο σχολείο και στην οικογένεια με γονείς και αδέρφια,
 • χαμηλή αυτοεκτίμηση, σεξουαλική φοβία, πρόβλημα στυτικής λειτουργίας στην πρωτη φορά στο σεξ,
 • επιθετική συμπεριφορά,
 • κοινωνική απομόνωση.

Η ατομική θεραπεία συντελεί στην επίλυση των δυσκολιών αυτών, συμβάλλει στην ψυχική ηρεμία και καποιος που αποφασίζει να συμμετάσχει στη διαδικασία αυτή μπορεί να βοηθηθεί και σύντομα να απαλλαγεί από όλες τις αυτές τις δυσλειτουργικές συμπεριφορές, ιδέες, πεποιθήσεις που τον ταλανίζουν και τον απομακρύνουν από τονα βιώνει μια λειτουργική καθημερινότητα χωρίς άγχος, πανικό και στρες.
Ο ψυχολόγος παρεμβαίνει ενεργητικά στη διαδικασία αλλά όχι καθοδηγητικά. Μπορεί να προτείνει ή να παροτρύνει αλλά δεν επιβάλει ένα σκοπό ή μια κατεύθυνση. Ο ρόλος του είναι να διευκολύνει και να συνοδεύσει τον πελάτη στο δρόμο που εκείνος έχει επιλέξει.

Στην ατομική ψυχοθεραπεία οι συνεδρίες λαμβάνουν χώρα στο γραφείο του ψυχοθεραπευτή, διαρκούν 45- 50 λεπτά και έχουν εβδομαδιαία συχνότητα.
Η ατομική συμβουλευτική έχει συγκεκριμένη διάρκεια και θεματολογία και δεν μπαίνει σε βαθύτερα θέματα όπως η ψυχοθεραπεία.

ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΜΕΣΩ skype εφόσον ο ενιδαφερόμενος είναι εκτός Αττικής ή υπάρχει σοβαρό κινητικό πρόβλημα.