Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Οικογενειακή θεραπεύτρια εξειδικευμένη σε θέματα σεξουαλικής υγείας

Newsletter

Εγγραφείτε στην λίστα συνδρομητών μας για να λαμβάνετε άμεσες ενημερώσεις σχετικά με τις δραστηριότητες μας!
Ατομική θεραπεία

περιλαμβάνει συνεργατική δουλειά μεταξύ ψυχοθεραπευτή και θεραπευόμενου. Η θεραπευτική δουλειά εστιάζει σε μη ενοχοποιητικές πρακτικές, στην ενδυνάμωση των σχέσεων του ανθρώπου και τη σύνδεσή του με τις αξίες, τα όνειρα, τις ικανότητες και δεξιότητες που έχει για να προχωρήσει στην ζωή του. Η σύνδεση με την οικογένεια τους φίλους ή ανθρώπους που τον/την/@ έχουν  επηρεάσει αξιακά είναι σημαντικές πηγές βοήθειας, στις οποίες δίνεται η απαραίτητη σημασία για να συνδεθεί ξανά ο άνθρωπος με τους σημαντικούς άλλους από μια άλλη θέση.

 


Η ατομική θεραπεία βασισμένη στο συστημικό μοντέλο και τις ιδέες της Αφηγηματικής θεραπείας βοηθά τον άνθρωπο:

– να διαχωρίσει τον εαυτό του από τις δυσκολίες και τα πς προβληματικές καταστάσεις

– να στηριχτεί στις γνώσεις, τις εμπειρίες του,τις ικανότητές του και τις αξίες του και να τις αναπτύξει περαιτέρω ώστε να ξεπεράσει τις δυσκολίες της ζωής.

– να αξιοποιήσει το δυναμικό του ώστε να προχωρήσει στην κατεύθυνση των προτιμήσεων του για τη ζωή

– να συνδεθεί με τους σημαντικούς άλλους της ζωής του

– να ξεκαθαρίσει τους στόχους, τις αξίες και τα όνειρά του στη ζωή καθώς και τους πρόσφορους τρόπους για να τις επιδιώξει καλύτερα

Ακολουθώ μία ψυχοθεραπευτική πρακτική που αποφεύγει συνειδητά την ένταξη της προσωπικότητας του ανθρώπου σε νόρμες και βοηθά τον ενδιαφερόμενο να συνδεθεί με τις αξίες του, τα αποθέματά του καθώς και με τους σημαντικούς άλλους της ζωής και της ιστορίας του. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργεί τις συνθήκες για μια επαναδιήγηση της τρέχουσας ιστορίας του, της παρελθούσας ιστορίας του και των μελλοντικών του δυνατοτήτων, μία επαναδιήγηση η οποία είναι θεραπευτική για το άτομο αλλά και δημιουργός εναλλακτικών τρόπων συνομιλίας του ατόμου με το περιβάλλον του.

Η θέση που έχω ως ψυχολόγος είναι να παρεμβαίνω ενεργητικά στη διαδικασία αλλά όχι καθοδηγητικά. Μπορεί να προτείνω ή να παροτρύνω αλλά δεν επιβάλλεται ένας σκοπός ή μια κατεύθυνση. Ο ρόλος μου είναι να διευκολύνω και να συνοδεύσω τον πελάτη στο δρόμο που εκείνος έχει επιλέξει.

Προβλήματα που αναλαμβάνω στην ατομική Θεραπεία.

ΕΝΗΛΙΚΕΣ

  • Κρίση πανικού (βλ.άρθρο),
  • άγχος, φοβίες, πένθος
  • προβλήματα επικοινωνίας στη σχέση, στην οικογένεια, με το παιδί
  • σωματοποιημένο άγχος (νεύρωση στομάχου, κολίτιδα, αλλεργίες κτλ)
  • σεξουαλικά προβλήματα, προβλήματα στύσης, σεξουαλική φοβία, πόνος στην σεξουαλική επαφή, πρόωρη εκσπερμάτιση, κολεόσπασμος
  • συμβουλευτική-θεραπεία σε ΛΟΑΤΚΙ+άτομα, μειονοτικό στρες, αποδοχή σεξουαλικής ταυτότητας, διαπροσωπικές σχέσεις, διαχείριση coming out
ΕΦΗΒΟΙ
  • θέματα ασυμφωνίας φύλου μέσω του διερευνητικού μοντέλου
  • θέματα σεξουαλικής ταυτότητας και σεξουαλικότητας, αποδοχή σεξουαλικού προσανατολισμού, μειονοτικό στρες, bullying, διαχείριση coming out
  • σεξουαλική φοβία, πρόβλημα στυτικής λειτουργίας στην πρώτη φορά στο σεξ,
  • επιθετική συμπεριφορά,
  • κοινωνική απομόνωση,
  • Προβλήματα σχολικής επίδοσης εφήβων, συμπεριφοράς στο σχολείο και στην οικογένεια με γονείς και αδέρφια


Στην ατομική ψυχοθεραπεία οι συνεδρίες λαμβάνουν χώρα στο γραφείο του ψυχοθεραπευτή, διαρκούν 45- 50 λεπτά και έχουν εβδομαδιαία συχνότητα.
Η ατομική συμβουλευτική έχει συγκεκριμένη διάρκεια και θεματολογία και δεν μπαίνει σε βαθύτερα θέματα όπως η ψυχοθεραπεία.

ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΜΕΣΩ skype εφόσον ο ενδιαφερόμενος είναι εκτός Αττικής ή υπάρχει σοβαρό κινητικό πρόβλημα.