Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Οικογενειακή θεραπεύτρια εξειδικευμένη σε θέματα σεξουαλικής υγείας

Newsletter

Εγγραφείτε στην λίστα συνδρομητών μας για να λαμβάνετε άμεσες ενημερώσεις σχετικά με τις δραστηριότητες μας!
Ατομική θεραπεία

περιλαμβάνει συνεργατική δουλειά μεταξύ ψυχοθεραπευτή και πελάτη και μέσω του διάλογου επιτυγχάνεται η αλλαγή των δυσλειτουργικών ή αλλιώς μη βοηθητικών πεποιθήσεων και συμπεριφορών του. Η οικογένεια οι φίλοι ή οι συγγενείς είναι σημαντικές πηγές βοήθειας, δεν είναι όμως πάντα επαρκής η βοήθεια τους διότι συνήθως εμπλέκονται προσωπικά ζητήματα και βιώματα που κάθε άλλο παρά βοηθούν το άτομο που απευθύνεται αντιθέτως το φέρνουν σε μεγαλύτερη σύγχυση και ενδχομένως ενοχές και προσωπική απαξίωση.

 Κρίση πανικού (βλ.άρθρο), άγχος, πένθος, φοβίες, προβλήματα επικοινωνίας στη σχέση, στην οικογένεια, με το παιδί, είναι ζητήματα που μπορεί να επιλυθούν μέσω της ατομικής θεραπείας. Χαμηλή αυτοεκτίμηση, σωματοποιημένο άγχος (νεύρωση στομάχου, κολίτιδα, αλλεργίες κτλ), δυσκολία στις διαπροσωπικές σχέσεις, σεξουαλικά προβλήματα, προβλήματα στύσης, σεξουαλική φοβία, πόνος στην σεξουαλική επαφή, πρόωρη εκσπερμάτιση, κολεόσπασμος είναι επίσης σοβαρά προβλήματα που επιβαρύνουν σημαντικά την καθημερινότητα και λειτουργικότητα του ατόμου.
Προβλήματα σχολικής επίδοσης εφήβων, συμπεριφοράς στο σχολείο και στην οικογένεια με γονείς και αδέρφια, χαμηλή αυτοεκτίμηση, σεξουαλική φοβία, πρόβλημα στυτικής λειτουργίας στην πρωτη φορά στο σεξ, επιθετική συμπεριφορά, κοινωνική απομόνωση επίσης είναι κάποια από τα θέματα που μπορούν να δουλευτούν στην ατομική θεραπεία με εφήβους.
Η ατομική θεραπεία συντελεί στην επίλυση των δυσκολιών αυτών, συμβάλλει στην ψυχική ηρεμία και καποιος που αποφασίζει να συμμετάσχει στη διαδικασία αυτή μπορεί να βοηθηθεί και σύντομα να απαλλαγεί από όλες τις αυτές τις δυσλειτουργικές συμπεριφορές που τον ταλανίζουν και τον απομακρύνουν από τονα βιώνει μια λειτουργική καθημερινότητα χωρίς άγχος, πανικό και στρες.
Ο ψυχολόγος παρεμβαίνει ενεργητικά στη διαδικασία αλλά όχι καθοδηγητικά. Μπορεί να προτείνει ή να παροτρύνει αλλά δεν επιβάλει ένα σκοπό ή μια κατεύθυνση. Ο ρόλος του είναι να διευκολύνει και να συνοδεύσει τον πελάτη στο δρόμο που εκείνος έχει επιλέξει.

Στην ατομική ψυχοθεραπεία οι συνεδρίες λαμβάνουν χώρα στο γραφείο του ψυχοθεραπευτή, διαρκούν 45- 50 λεπτά και έχουν εβδομαδιαία συχνότητα.
Η ατομική συμβουλευτική έχει συγκεκριμένη διάρκεια και θεματολογία και δεν μπαίνει σε βαθύτερα θέματα όπως η ψυχοθεραπεία.