Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Οικογενειακή θεραπεύτρια εξειδικευμένη σε θέματα σεξουαλικής υγείας

Newsletter

Εγγραφείτε στην λίστα συνδρομητών μας για να λαμβάνετε άμεσες ενημερώσεις σχετικά με τις δραστηριότητες μας!
Θεραπεία ζευγαριού

Τα ζευγάρια κουβαλούν τη δική τους ιστορία όπως και το κάθε μέλος ξεχωριστά, που φέρει τις εγγραφές από τη δική του πατρική οικογένεια, τα δικά του τραυματικά βιώματα και τις προσδοκίες που έχει από το/τη σύντροφό του και που ενδεχομένως περιμένει ο άλλος να του απαλύνει τον πόνο και τη δυσκολία του. Συχνά παρουσιάζονται προβλήματα επικοινωνίας, προβλήματα στη σχέση, σεξουαλικά προβλήματα, απιστία, κρίση στη σχέση ή ακόμα και κρίση ηλικίας που επηρεάζει τη σχέση ή το γάμο.

 


Η θεραπεία ζευγαριού έχει στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων σχέσης, τη βελτίωση και τον επαναπροσδιορισμό της, την κατάρρευση των μύθων, την επίτευξης καλύτερης επικοινωνίας, την ανάδειξη και αποδοχή της διαφορετικότητας του κάθε ατόμου σκοπεύοντας στη «συνεργασία» και όχι τις συνεχείς και άσκοπες συγκρούσεις. Η Θεραπεία ζεύγους είναι συνήθως βραχείας διάρκειας διαρκεί συνήθως από 6 έως 12 συνεδρίες.

Στα σεξουαλικά προβλήματα μπορεί να βοηθήσει παράλληλα με ατομική ψυχοθεραπεία αυτού που έχει το σεξουαλικό πρόβλημα, εκτονώνοντας και μειώνοντας την ένταση και τις συγκρούσεις που μπορεί συχνα να οδηγήσουν σε διαζύγιο ή χωρισμό. Με αυτό τον τρόπο διευκολύνεται και η ατομική ψυχοθεραπεία αφού οι εντάσεις και οι συγκρούσεις συνήθως επιδιενώνουν την πορεία του σεξουαλικού προβλήματος.