Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Οικογενειακή θεραπεύτρια εξειδικευμένη σε θέματα σεξουαλικής υγείας

Newsletter

Εγγραφείτε στην λίστα συνδρομητών μας για να λαμβάνετε άμεσες ενημερώσεις σχετικά με τις δραστηριότητες μας!
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
«Χτίζοντας δεσμούς με τους άλλους»

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 12:00μμ- 18:00μμ

Βιωματικό Σεμινάριο «Χτίζοντας δεσμούς με τους άλλους» με την Άννα Πετράκη Ψυχολόγο- Ψυχοθεραπεύτρια ειδικευμένη σε θέματα Σεξουαλικής Υγείας.

Στη σημερινή εποχή με τις φανερές επιρροές την οικονομικής κρίσης σε όλους τομείς της ζωής μας, οι δυσκολίες  στην επικοινωνία και στην επαφή με τον άλλον έχουν μεγαλώσει. Οι περισσότεροι αναρωτιόμαστε «τι συμβαίνει; γιατί μου συμπεριφέρεται έτσι; που είμαι εγώ λάθος και που ο άλλος/η», «αξίζει να συνεχίσω να είμαι σε αυτή τη σχέση φιλική/ερωτική/εργασιακή και αν ναι με ποιους όρους ή πως εγώ μπορώ να βελτιώσω ή να αλλάξω τον τρόπο που σχετίζομαι με τον άλλον».

Μέσα από αυτό το βιωματικό σεμινάριο θα διερευνήσουμε ικανότητες, θα αναβιώσουμε εμπειρίες και θα ανιχνεύσουμε γνώσεις για να επαναπροσδιορίσουμε τη θέση μας απέναντι στις σχέσεις μας και να ξαναθυμηθούμε τις αξίες μας, τα όνειρα μας τι θέλουμε πραγματικά από την ζωή μας που τελικά θα μας δώσει τη δύναμη και τα φτερά να προχωρήσουμε!

Οι συμμετέχοντες θα βοηθηθούν στο να μάθουν να

 • Χτίζουν σχέσεις εμπιστοσύνης με τον άλλον
 • Να δίνουν δημιουργικές λύσεις  όταν η επικοινωνία με τους άλλους μπλοκάρει
 • Να έχουν οι ίδιοι εμπιστοσύνη στις σχέσεις που χτίζουν
 • Να κάνουν διορθωτικές κινήσεις
 • Να διακρίνουν πότε η σχέση δεν είναι βοηθητική για τους ίδιους και να μην υπενδύουν  περισσότερο σε αυτήν
 • Να ξαναθυμηθούν το αξιακό τους σύστημα
 • Να εφαρμόσουν καινούργιες δεξιότητες επικοινωνίας στις σχέσεις τους
 • Να έρθουν κοντά στον εαυτό τους και τα θέλω τους

Θα επιχειρήσουμε να διευρύνουμε την επίγνωση μας στο θέμα, με τη διεξαγωγή role playing βασισμένου σε περιπτώσεις  από την εμπειρία των συμμετεχόντων σε σχέσεις που νιώθουν ότι δεν προχωράνε ή είναι μπλοκαρισμένες. Μέσα από τη θέση του παρατηρητή, τα παιχνίδια ρόλων μας παρέχουν μια νέα οπτική στα βιώματά μας και μας βοηθούν να αποκτήσουμε επιλογές.

Θα ακολουθήσουν βιωματικές ασκήσεις γραπτού λόγου ώστε να αναδυθούν οι εναλλακτικές ιστορίες και οι τρόποι που μας βοηθούν να χτίζουμε μια σχέση εμπιστοσύνης. Θα επιστρατεύσουμε τις εσωτερικές δεξιότητες επικοινωνίας, εμπιστοσύνης που διαθέτει ο καθένας μας στο να χτίζει σχέσεις που τον βοηθάνε να προχωράει στην ζωή του.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να φέρουμε στην επιφάνεια ό,τι μας εμποδίζει να χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης  και με δημιουργικό τρόπο να οδηγηθούμε σε προσαρμογές που θα μας βγάλουν από αδιέξοδες και οδυνηρές καταστάσεις, ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση και το δυναμισμό μας.

Κόστος: 50€ (Για έγκαιρη εγγραφή έως τις 15 Νοεμβρίου και για group 2 ατόμων & άνω, κόστος 40€)

Λογαριασμός Alpha Bank: GR04 0140 1100 1100 0231 0086 054

Δικαιούχος  Άννα Πετράκη

Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Ομάδα έως 10 άτομα.

Tόπος Διεξαγωγής: Λεωφ.Δημοκρατίας 23, Νέο Ψυχικό (πλησίον στάσης Φάρος Ψυχικού & στάσης μετρό Εθνική Άμυνα)

 

Πληροφορίες/ Δηλώσεις Συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και στο τηλέφωνο 6972 084 359